Няма какво да се залъгваме. Рождество идва с пълна сила, и е време да организираме парите си, които старателно сме събирали последните месеци за подаръци. И докато ако имаме деца, понякога е лесно да избираме подаръци за нашите малчугани, защото ги разбираме, но ако искаме да зарадвате малките на наши познати или роднини често се случва да изпаднем в малка криза, защото просто нямаме никаква идея какво харесват 3 годишните. Ами 4 годишните? Ами 5? На тези възрасти всяка една година има такава разлика в интересите на децата, че е лесно да се объркаме и да купим нещо, с което децата никога няма да се занимават. От опита ми като родител и като човек, който се занимава с игри и играчки, ще се постарая да ви изкарам от тази парализа и да ви улесня. Ето ви шест различни вида забавления за подарък, с които можете да зарадвате деца… на три години. В следващи статии ще се занимая и с други възрасти.

Играчки

Класически избор, въпреки че темата е толкова необятна, че е лесно да се изгубим. И освен това, нека не забравяме, че говорим за 3 годишни. От една страна те все още не могат да се справят с по-напредналите играчки, от друга страна не бива и да ги подценяваме.

Играчки по теми от герои и филми 

Децата се впечатляват от всякакъв вид филмчета и вероятно сте забелязали, че имитират герои от филмчета, които са гледали поне 20 пъти. Един вид подарък, с който никога няма да сбъркате са тематичните играчки. Може би детето харесва Колите, Angry Birds, или пък Замръзналото кралство.

Колички за момчета 

Това е универсална играчка, която можете да подарите както на 2 годишно, така и на 7 годишно момче. Момчетата продължават да си играят с колички дълги години. Даже и аз се хващам да се заигравам с бръм-бръм от време на време. Особено когато вече съществуват такива неща като Hot Wheels – с всякакви писти за сглобяване и устройства за изстрелване. 

За момичета – кукли и куклени комплекти

Каквото и да си говорим е факт – момчетата играят с колички, момичетата с кукли. Изключения почти не се намират.

Комплекти за игра

Вероятно това са едни от най-скъпите подаръци, но ако сте готови да сте готиния чичо или леля, и искате да носите блясък в очите на племенниците, можете да зарадвате три годишните деца с неща като детски кухни, комплекти за лекар, за работилница, творчески комплекти за изработване на бижута, комплекти направи си сам, че дори и комплекти за зъболекар. Ясно е, че вие се страхувате от машинките на стоматолозите, но нека да изтръгнем този страх на малките от рано.

Настолни игри

Детето на три вече е достатъчно голямо да разбира концепцията за игра, победа и загуба, ако се вие си играете с него. Така че всякакъв вид детски игри биха били добре дошли. Ако все пак искате играта да развива неща, бихме ви препоръчали мемори игри, образователни игри и игри за ловкост. Можете да прочетете статията ни за това как игрите влияят на нашите деца, като кликнете…. тук.

Пъзели

Децата обожават пъзелите! Има стотици видове пъзели, които можете да подарите. От тематични, до такива свързани с любими герои от филмчетата. Добре е да знаете детето как се справя с пъзелите, защото различните три годишни се развиват с различни темпове и докато за някои пъзелите са им елементарни, други се затрудняват дори и с по-лесните. Това не повод за притеснение разбира се. Всяко дете е различна индивидуалност.

Конструктори

Отново, това е сравнително универсален подарък, тъй като вече съществуват конструктори за всякакви възрасти, дори за най-големите от нас.

Все пак не бихте искали да дадете на едно три годишно от най-едрите блокчета, защото в тях то вече няма да намира тази предизвикателност, която всяко дете на тази възраст търси. Тук вече можете да се насочите към по-дребните, макар и не съвсем ситни конструктори и силно ви препоръчвам „свободните“ видове, а не тези, с чиито части се образува конкретна фигура. Все още давайте колкото се може повече свобода на детето за експериментиране. След година-две вече можете да преминете към конструкторите с правила.

Книжки

Много възрастни подценяват естествената любов на децата към книжките, защото децата рядко могат да четат на тази възраст. Въпреки това, обикновено те обичат да разглеждат картинките и да се заиграват с по-интерактивните книжки.

Но най-вече – децата обожават да им четете! Така че дори и да не е вашето дете, подарете книжка. Тя не е само за детето – тя и за неговите родители.

Перфектният подарък за тригодишно дете

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *