Какво са подаръците за децата? Сбъдната мечта, доказателство, че са били добри, сигурност, че са обичани и вяра, че винаги ще има някой, който да го е грижа за тях! Децата обичат подаръците, защото с тях разбирам, че са значими по свой си, детски начин. А що се отнася до нас, възрастните, почти винаги изпадаме в ситуация на трескаво търсене на детски коледни подаръци непосредствено преди празниците. Не оставяйте за последния момент покупките на детски коледни подаръци, защото не само, че ще се изнервите, но и има огромен шанс да не намерите това, което търсите.

И така, какви детски коледни подаръци да изберете?

Първо, важно е да уточним, че става въпрос за подаръци не само за вашите деца, но и за деца на близки, роднини или познати, за деца, на които вашето дете ще трябва да подари подарък. С две думи, деца, които не познавате, или на които не сте чели писмото до Дядо Коледа. И така, ето няколко интересни предложения за избор на детски коледни подаръци.

Детски играчки

Разбира се, че номер едно в класацията за детски коледни подаръци са играчките. За момичета, за момчета, за малки, за големи – играчките са най-добрият подарък. Тук обаче идва и проблемът. Ако не познавате добре детето, на което ще правите коледен подарък, консултирайте се с родителите. Или с приятели на детето. Научете какво обича, с какво играе. Ако е момче, най-вероятно е фен на различни колички, или герои от детски филми.

Ако е момиче, със сигурност мечтае за къща за кукли, истинско бебе, което говори, плаче и т.н. Съoбразете се с възрастта на детето и изберете най-подходящата играчка, която ще му донесе радост и щастие в навечерието на празниците.

Ние от Комсед споделяме опита си, че най-търсените и харесваните детски играчки като подарък за празниците, са Lego (Вижте различните видове Лего, подходящи за всяка възраст в сайта ни). Лего предлага забавления за всяка възраст и пол като същевременно създават у децата желание за градеж и създаване. Не пропускайте да подарите уникална играчка Лего като коледен подарък.

детски коледни подаръци лего

Идеи за детски играчки коледни подаръци:

За момичета:

  1. Кукли и комплекти за тях
  2. Интерактивни играчки – бебета, говорещи кукли и др.
  3. Барби – най-добрата приятелка на всяко момиче. Разгледайте и красивите модни кукли в нашия онлайн магазин.
  4. Плюшена играчка – мече, зайче, коте и др.

Още идеи за коледни подаръци за момичета, разгледайте в подробната статия тук.

За момчета:

5. Конструктори

6. Колички, камиончета – изберете измежду всички видове детски играчки за момчета.

7. Превозни средства – за малки и големи

Вижте още и Коледен подарък за момче – 15 идеи

Подходящи детски играчки и игри за двата пола:

Друг интересен вариант за детски коледен подарък са така наречените настолни игри. С тях децата развиват полезни умения, забавляват се и общуват помежду си. Настолните игри са разнообразни като към тях спадат „Не се сърди, човече!“, „Монополи“, „Таланти“ и всякакви други приключения. Подарявайки настолна игра за Коледа, вие дарявате часове забавления и комуникация, които са безценни.

8. Ролеви и настолни игри

9. Атрибути за игри навън: шейна, дървена люлка, колички и др.

10. Книги

Колкото по-рано възпитаме любовта към книгите у децата, толкова по-добре. Изберете подходящи детски книги като детски коледни подаръци и така ще допринесете за обогатяване на детския свят. Интересен коледен подарък са приказките, на които децата на всяка възраст се радват, защото им помагат да разбират света, подхранват вярата им в доброто и ги зареждат с полезни стереотипи, които могат да ползват в реалния живот.

детски коледни подаръци книги

Кои са вечните детски книжки, които всяко дете трябва да прочете?

Питър Пан, Мечо Пух, Лукчо са само част от магическия свят, в които вашето дете трябва да се потопи. За още предложения, които може да подарите за Коледа, прочетете списъка ни.

Дрехи

Най-често срещаните и практични детски коледни подаръци са дрехите. Особено, ако детето е по-голямо, по-суетно и т.н. Съвет: ако не познавате добре детето, на което ще правите подарък, т.е. то е съученик на ваше дете, или пр., консултирайте се с родителите преди това. Или използвайте опцията да се замени дадената дреха. Няма по-голямо разочарование от коледен подарък, който не ни става…

детски коледни подаръци дрешки

Добър вариант за детски коледен подарък е пижамата. Тя е топла, мека, удобна и радост за децата. Избирайте само естествени материи и по възможност – малко по-голям размер, за да е свободна на детето, докато спи.

Идеи за коледни подаръци дрехи:

11. Празнична рокличка за момиче

Един от най-харесваните и предпочитани детски дрехи са от марката Mayoral. Вижте нашите актуални предложения за всяка детска възраст (0-16г.)

12. Риза и панталонки за момче

13. Удобен и мек пуловер за студените зимни дни

14. Официална блуза и пола

15. Обувки и/или ботушки

Зимни аксесоари – шал, шапка, ръкавици, ушанки и др.

Чудесни, топли, уютни, меки и красиви – време е за зимни аксесоари, с чиято помощ всяко дете ще се чувства здраво и щастливо! Ако не знаете какъв коледен подарък да изберете, на помощ ви идват комплектите от шал-шапка и ръкавици, които освен че са красиви, са и удобни. Единственото, което е хубаво да имате предвид, е от каква материя са изработени, за да не дразнят на детето.Изберете меки материи, пъстри шарки за весели детски лица и щастливи зимни дни!

Идеи за подаръци в стил зимни аксесоари:

16. Шал

17. Шапка

18. Ръкавици

19. Комплект

20. Ушанка

21. Празнична детска фотосесия

Какво по-хубаво от красиви празнични снимки като красив спомен от един весел празник! Подарете празнично настроение на детето и/или на цялото семейство, избирайки за подарък празнична детска фотосесия.

22. Традиционни десерти – шоколадов календар, шоколадов Дядо Коледа и др.

Ако Ви предстои да направите детски коледни подаръци за повече деца, и не можете да си позволите твърде много средства, вариантът е да купите традиционни сладки десерти за всяко от тях. Така, хем децата няма да се сърдят, защото кое дете не обича сладки! Хем ще подарите еднакви неща на всички и няма да предизвикате конкуренция между тях и създаване на интрига. Децата обожават коледни десерти като Дядо Коледа в станиол, еленчета, шишарки и други. А коледният календар, показващ оставащите дни до Коледа, е хит, за който всеки мечтае.

шоколадови дядо коледа

Разбира се, като комбинация към основния подарък може да включите и десерти, картичка и всичко онова, за което мечтаете.

Последно, но не и по важност – опаковайте празнично!

Каквито и детски коледни подаръци да изберете, опаковката си остава важна част от самия ритуал на поднасяне на дара. Изберете празнична хартия, пъстри панделки или интересна торбичка, чорап или друго, с което ще зарадвате детето. Всички деца обичат да късат хартията, докато стигнат до същината на подаръка. Колкото повече хартия, толкова повече ентусиазъм и пламъче в щастливите детски очи!

подаръци

Желаем Ви светли и щастливи празници с най-близките! И нека уютът и топлината бъдат част от вашия дом през цялата година!

22 идеи за детски коледни подаръци
5 / 5 от3 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *