Децата обожават Коледа! Украса, сняг, много подаръци и празнично настроение – всичко това ги омагьосва. За да ги въвлечем още повече в магията на празника, нека заедно да научим най-популярните коледни песни за деца. Пейте песничките и се радвайте на най-хубавия празник от годината!

Коледни песни за деца на български език:

Детските песнички учат децата на креативност, отключват техния потенциал. Същевременно им помагат да учат нови думи, да бъдат музикални и ритмични, да преодолеят страха си от сценични изяви. Ученето и пеенето на коледни песни за деца съхранява българските традиции и помага за създаването на семейни. А те са важни за семейството.

дете украсява

Съхранете традицията и научете вашето дете да пее някои от най-популярните коледни песни за деца. Ето и списък с тези на български език (всички ги знаем от деца, нали?)

  1. Дядо Коледа Пристига
  2. Зън, зън, зън
  3. Шаро и първият сняг
  4. С червените ботушки
  5. Зимна песничка (Над смълчаните полета)
  6. Снежинки
  7. Бяла зима
  8. Тиха нощ
  9. Зимата снежни къдели преде
  10. Ето зимата настана
  11. Коледна приказка

    Ако още не сте измислили подаръците от Дядо Коледа, ето списък с идеи за коледен подарък за момиче.
    Тук може да откриете предложения за коледен подарък за вашето момченце.

    Коледни песни за деца на английски език:

    Живеейки в свят, където английският език е задължителен, може би е време да научим децата си да пеят и на английски език. През пеенето се научават много фрази и думи, чуждият език се усвоява по-лесно. Неслучайно в много занимални и детски градини дечицата се учат да пеят на чужд език от ранна възраст.

    коледни песни за деца

  12. Deck the halls
    Песента се появява през 16 в. и е актуална и до днес. Оригиналното ѝ заглавие идва от уелски и означава „Нова година“ (Nos Galan). Въпреки, че се пее за Нова година, песента е много популярна и като коледна. Ритъмът и текстът са любими на децата, затова е чудесен начин да я научат и пеят по празниците.
  13. Jingle Bells
    Най-любимата коледна песен за деца на много поколения е именно „Jingle Bells“. Комбинацията от лесен текст и приятна мелодия омагьосва малчуганите и така създава усещане за празничност. Песента е популярна в цял свят.
  14. We Wish You a Merry Christmas
    Най-добрият начин да „заразите“ децата си с коледния дух, е тази песничка. Лесен текст, приятна мелодия и чудесно послание – какво по-хубаво!
  15. Santa Claus is coming to town
    „Дядо Коледа идва в града“ е детска коледна песничка с чудесно послание за началото на празничния сезон. Освен че е лека и забавна, песничката има и педагогически характер – обяснява защо трябва да сме послушни по време на празниците. Дечица, чакайте го, носи ви подаръците, ако сте слушали! Трябва ли да казваме на децата, че няма да получават подарък, ако не са слушали? – сложен въпрос с неясен отговор. Информирайте се как да подходите в подобна ситуация в нашия материал.коледни песни за деца и традиции

    Коледа е семеен празник, в който всеки член на семейството има различна функция. Запознайте се с това в подробната ни статия по темата.

    Използвайте ефективно коледните празници като време за общуване с вашето дете. Нека то усети, че го обичате, подкрепяте и искате най-доброто за него.

    Детски онлайн магазин „Комсед“ Ви пожелава светли празници с пожелания за много любов и семеен уют във вашия дом!

15 популярни коледни песни за деца
5 / 5 от1 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *