Най-развълнувани и нетърпеливи за предстоящите коледни празници са децата. Освен че получават купища подаръци (само ако са били послушни), шоколадови изкушения, повече време у дома със семейството, те заслужават да се любуват на празнична украса. Отделете време от натоварения си график и използвайте тези 7 идеи за коледна украса в детската стая. Така ще създадете празнични емоции и ще сте причина за купища детски усмивки.

7 леснопостижими идеи за коледна украса в детската стая

1. Поканете празничните цветове в детския уют

черни празнични цветове

Цветовете на Коледа са бяло и червено (с комбинация златно, с комбинация сребърно и/или златно). Използвайте ги като идеи за коледна украса в детската стая по следния начин:

  • одеяла и покривки на легла, масички и други;
  • пердета с коледен акцент;
  • декорации върху шкафове, гардероби, бюра и др.

Ако е нужно, използвайте стари кутии, които да увиете в цветна хартия, за да имитират подаръци. Поставете ги на подходящи места с цел празнична обстановка.

идеи за коледна украса

Още идеи за коледна украса: възглавнички, декорации и красоти със снежинки, еленчета, квадратчета и др. Забавни надписи в стил „Весела Коледа“, „Дядо Коледа идва“ разведряват обстановката и дават допълнителна доза празничност в детското помещение.

Декоративни коледни чорапчета по прозорците също са чудесна идея за коледна украса.
Прочетете още: Трябва ли да лъжем децата, че Дядо Коледа съществува?

2. Коледни лампички на безопасно място

Коледните лампички са класика при коледната украса на дома. Поставете ги на безопасно място, така че децата да не ги съборят, счупят или да се наранят. Подходяща места – на високо.

коледна украса лампички

3. Малка Коледна елхичка

коледно дръвче

Отделете време за украса на малка коледна елхичка в детската стая. Поставете я на високо място, за да не бъде обект на пакости и игри.

4. Хартиени бели снежинки

Красиви бели снежинки над детското леглото или на други подходящи места в стаята внасят зимна магия и усещане за празничност.

снежинки коледна украса

5. Гирлянди и панделки над и по вратата

Най-лесният начин за внасяне на коледно настроение в дома е да поставите гирлянди над касата на врата. Може да залепите червени панделки, които да обхващат вратата подобно на подарък. Това много вълнува децата и ще създаде приятни емоции в духа на празника.

идеи за коледна украса за врата

6. Красиви снежинки, елхички и еленчета по прозорците

Ето една от полезните идеи за коледна украса в детската стая, в която може да впрегнете и децата. Изберете подходящи картинки за изрязване. Нека да бъдат отпечатани на бял картон, след което ги поставете на прозорците. Лесно и бързо детската стая ще бъде изпълнена с коледен дух.

идеи за коледна украса прозорец коледна украса за прозорец

7. Снежен човек от кутии за подаръци

Снегът по Коледа не е даденост. Макар това да разочарова малките палавници, защото не могат да правят снежни човеци, винаги можем да измислим нещо. Например, защо да не си построят Снежен човек до елхата? Изберете подходящи кутии, облечете ги в бяла хартия и поставете нужните елементи за оформянето на Снежния човек.

Снежко

Тъй като Коледа е семеен празник, точно тогава е най-подходящият момент да прекарате малко повече време с вашите деца. Имате ли традции, които следвате на всеки празник? Ако е така, поддържайте ги, защото това е много важно за семейството. За ролята на родителите в семейния празник, прочетете още полезна информация в статия в нашия блог.

Подарете щастие на вашите деца като им помогнете да украсят коледно своята стая. Детски онлайн магазин „Комсед“ желае светли празници на малчуганите. Ако са били послушни, Дядо Коледа ще ги дари с най-желаните подаръци! Ако търсите идеи за избор на подходящи подаръци, не пропускайте да разгледате актуалните ни предложения.

 

7 идеи за коледна украса в детска стая
5 / 5 от2 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *