Изминала е цяла година от раждането на бебето и вие сте поканени на важното събитие. Какъв подарък за първи рожден ден да изберете? Трудна, но не и невъзможна задача. Ето няколко интересни идеи, които може да използвате като подарък за първи рожден ден.

15 свежи идеи за подарък за първи рожден ден на дете

идеи за подарък за първи рожден ден

1. Класическата плюшена играчка
Класическата плюшена играчка е безопасен подарък за първи рожден ден, подходяща за момченца и момиченца. Ако се колебаете какво да изберете, то плюшената играчка никога не е излишна, а и детето винаги ще ѝ се радва.
плюшена играчка подарък за първи рожден ден

2. Дрешка
Най-честият избор при подарък за първи рожден ден са детските дрешки. Тук има една малка уловка и тя е, че децата растат много бързо. Често размерите на дрешките не отговарят на възрастта на децата, защото всяко си расте различно. Ако много държите да подарите детска дрешка, консултирайте се с родители, за да не се окаже, че е малка или голяма. Добър вариант е да договорите с магазина смяна с по-малка/голяма, ако това е възможно.

подарък за първи рожден ден дрешка

3.Количка/камионче
За момченце, най-добрият подарък е количка или камионче. За първи рожден ден не е подходящо, тъй като колите може да съдържат малки части, които да са опасни за детето. Винаги може да изберете гумени играчки, а да оставите количката за по-късно. Или да я подарите с уговорката да бъде съхранена до следващия рожден ден.

4.Комплект хавлия
Подарък хавлия е безспорно практичен и добър избор. Имайте предвид материята при избора, защото детската кожа е много нежна и чувствителна.

5.Спален комплект
Комплект за бебешкото креватче е чудесен подарък за първи рожден ден.

6.Музикална играчка
Музикалната играчка е чудесен подарък за първи рожден ден. С нея детето от рано ще започне да развива уменията си. Друг чудесен избор за подарък са играчките за развиване на фината моторика. В тази възраст такива са различни комплекти с формички от дърво, които обикновено се поставят в друга форма. Целта е децата да се учат да работят с ръчички, да разпознават различни предмети и пр.

музикална играчка

7.Ваучер за детски стоки
Ако не може да решите какъв подарък да купите, то тогава най-добре инвестирайте във ваучер за подарък за детски стоки. Родителите ще изберат подаръка сами и ще са доволни, защото няма да им занесете нещо, което вече имат.

8.Интерактивни играчки
Интерактивните играчки помагат на детето да се учи на различни неща. Съобразете играчката спрямо възрастта, ако искате да я ползва веднага. Ако е за по-големи деца, родителите ще я съхранят до следващите години, когато с радост ще може да ѝ се радва.

9.Бебешка фотосесия
Все по-модерна е бебешката фотосесия – с родителите или без тях. Този подарък определено много ще зарадва родителите, защото ще им подарите спомени. Организирайте фотосесията предварително, но задължително го обсъдете с родителите – за всеки случай. Може пък и някой друг да се е решил на такъв интересен подарък.

бебешка фотосесия

10.Персонален албум/книга като подарък за първи рожден ден
Както знаем, няма да сме отново на 1г., но пък такъв подарък е ценен спомен. В него може да съхраняваме всичко: от косичка, зъбки, до сладки снимки и др. А след време, детето ще има възможност да го разгледа и да научи всичко онова, което не помни. Този подарък за първи рожден ден е изключително емоционален. Подходящ е за момчета и момичета.

11.Одеялце и възглавничка с инициали
Красиво изписано одеялце и възглавничка с инициалите на рожденика е чудесен креативен и трогателен подарък за първи рожден ден. Друг вариант е да подарите обикновено детско одеялце, с което малкото човече ще се топли всяка зимна вечер.

Одеялце

12.Аксесоари за лежене и прохождане
Ако детето още не е проходило и няма проходилка, спокойно може да му подарите. С нея стремглаво ще препуска в света на ходещите, забавлявайки се с пъстрите ѝ декорации.

13.Аксесоари за пътуване: столче за кола, за велосипед, кошница и др.
Практично би било да подарите нещо, което ще влезе в употреба съвсем скоро: столче за кола, кошница за велосипеда и др.

14.Отпечатък от краче/ръчичка
Отливките и отпечатъците са предпочитан подарък за първи рожден ден. С този комплект бързо и лесно създавате спомени, които ще топлят сърцата дълго време.

15.Детска количка
Ако семейството все още не се е сдобило с количка, то тогава вие може да ги зарадвате.
детска количка

Избягвайте да подарявате пари в брой, особено като подарък за първи рожден ден. По-добре купете ваучер и оставете родителите сами да преценят от какво имат нужда. Допитвайте се до тях, ако се колебаете, че вашият подарък може да се дублира, или вече го имат.

Подарък за първи рожден ден – 15 идеи
2 / 5 от3 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *