Представете си следната картина: ниска холна маса, върху нея – отворена книжка с инструкции, един много съсредоточен татко и две нетърпеливи момченца наоколо, които бързат да намерят следващите необходими части за модела. Тази картина (с леки вариации) се е повтаряла толкова много пъти през годините, в толкова много домове, и е оставила трайни спомени за забавление в много детски умове.  Но какво всъщност прави “LEGO” различен от всички останали?

Марката води началото си още от 1932, а класическата Лего-тухличка се появява през 1958-ма. Интересен факт е, че ако си купите чисто нов комплект днес, неговите тухлички ще са съвместими с тази първа тухличка от 58-ма. А от тогава насам създадените комплекти са стотици, включвайки най-различни части, форми, фен-комплекти, технически, изобретателски и класически комплекти…

Играта с LEGO е истински катализатор на креативност – заради разнообразието от части и форми (което липсва в повечето други конструктори), децата преоткриват нови и нови „употреби“ (прозорецът на колата може да се използва за прозорец на къща и т.н.), закони във физиката и математиката, изграждат умения за решаване на проблеми и изключително подобряват фината  моторика. Освен това споделената игра на конструиране с LEGO тренира социалните умения, изгражда навик за планиране, обсъждане, изчакване на ред. Следването на инструкции или свободната игра с частите разпалва сериозно въображението, като предоставя възможност за това така полезно съсредоточаване, което носи и удовлетворението от завършения модел.  LEGO учи на точност – частите трябва да се свързват прецизно и до край, за да издържа конструкцията и да се получи такава, каквато трябва. Тренира се вниманието към детайлите и пространственото мислене – особено в по-сложните и предизвикателни модели, в които детето трябва сериозно да обмисли конструирането на модела.

А след конструирането идва време на още една любима част – играта с готовото произведение! Най-новите модели на LEGO добавят още едно измерение на играта, включвайки любими литературни и кино-произведения.

LEGO Harry Potter е една от последните суперхитови серии на марката, чрез която можете да се наслаждавате на удоволствието да конструирате Голямата зала на Хогуортс в компанията на фигурките на персонажите от превърналата се в класика поредица на Дж. К. Роулинг. LEGO Harry Potter със сигурност ще осигури десетки часове ролева игра и повтаряне отново и отново на любимите сцени – с Плашещата върба, битката с Арагог или с други магични създания. И със сигурност ще провокира още едно прочитане на всички части, или поне един кино-маратон с незабравимите филми за Хари.

Още нещо със сериозна важност за марката LEGO е качеството на продуктите. В серията LEGO Harry Potter отново можем да се насладим на най-високо качество на използваните материали, изработка и визия. Фигурките на любимите ни персонажи са с прекрасен дизайн и перфектни детайли и стилизиране, а конструкциите са с вълнуваща визия. Готовите модели директно пренасят в любимата Хари Потър атмосфера и носят страхотно удоволствие в ролевата игра.

Независимо дали LEGO Harry Potter е вашият избор за подарък за фен на Хари Потър, или пък ще съчетаете конструирането на моделите с четенето на поредицата за първи път, със сигурност ви очакват страхотни и незабравими часове. А с LEGO можете да сте винаги спокойни за качественото прекарване на времето на децата – те научават много с играта, тренират и изграждат сериозни умения и – най-важното – наистина се забавляват!

LEGO® Harry Potter е отново актуална тема!

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *