Вход/Регистрация

LEGO® FriendsLEGO® Friend

Kонструктори за момичета LEGO® Friends 


Всеки родител най-вероятно е виждал вълнението в детските очи, когато започне да играе с LEGO Friends. Все повече се осъзнават възможностите за учене, които тези малки взаимно свързани строителни елементи могат да донесат на децата. Серията Lego Friends представя 5 различни приятелки – Андреа, Ема, Мия, Оливия и Стефани. Всяка от тях живее в своя собствен свят, също както нашите малки деца. Те са любознателни, креативни, независими, усърдни и трудолюбиви, грижовни и пламенни в дейностите си. Обичат музиката, науката, спорта, природата и изкуството. Всяка една от приятелките от Lego friends вдъхновява детското въображение и творчество.


Полезни връзки:

Полезни ли са игрите с ЛЕГО ФРЕНДС за развитието на мозъка?

Как Лего Френдс допринася за изграждане на социални умения

Полезни ли са игрите с ЛЕГО ФРЕНДС за развитието на мозъка?


Резултатите от изследванията на учените показват, че играта с конструктори предлага пълен спектър от ползи за начинаещия ум. Някои от тези ползи са в областта на математиката, пространствените дейности и ранните инженерни умения. Изследванията също така установяват силна връзка между пространствените разсъждения с иновациите и творчеството по-късно в живота. Други ползи от Lego friends са по-изненадващи, особено социалните умения.

Как Лего Френдс допринася за изграждане на социални умения


Децата играят множество роли по време на своите игри - приключения и всичко това е част от умението за сътрудничество. Когато емоциите достигнат своя връх, е време да започне изграждането на умения за разрешаване на конфликти. Игрите наужким с героите приятели от Лего френдс водят до по-добри когнитивни и комуникативни умения. Различните приятелки от Лего френдс и техните характери учат децата, че съществува повече от един подход и решение на проблема. Това са социални умения, които един ден могат да им бъдат доста полезни. 


Ако детето ви показва интерес към конкретна тема, например магазини, мода, семейство, готварство, спорт, изкуства и занаяти, наука, животни или автомобили, потърсете комплекти от Лего френдс, които отговарят на неговите интереси. Позволете на детето да построи собствен квартал в Heartlake City (Хартлейк сити) с всичките си любими дейности. Вижте най-новите комплекти Lego friends от Комсед.


Виж още Затвори