Рожден ден – прекрасен празник, който за жалост е само веднъж в годината. Детският рожден ден – още по-голямо тържество, на което присъстват малки и големи, а забавленията са безкрай. Винаги има торта, добро настроение и много подаръци.

Всеки иска да избере подарък за детски рожден ден, който да е оригинален, полезен, интересен и желан от рожденика. Как обаче да изберем този подарък? Към какво да се насочим и какво да имаме предвид при своя избор?

самолет за детски рожден ден

Съвети при избора на подарък за детски рожден ден

Възрастта на детето

При избора на подарък за детски рожден ден трябва да съобразите възрастта на детето. Това е едно от най-важните условия, за да бъде то доволно и щастливо. Например, ако навършва 10 г., то тогава подберете подарък спрямо възрастта.

Интересите на детето са важни

Ако знаете от какво се интересува детето, ще ви е много по-лесно да изберете подходящия подарък. Например, ако обича анимационни филмчета за коли, може да му подарите някоя играчка. Ако си пада по книжки, изберете такава, която ще му е интересна. Ако е спортист, може да потърсите подходящ екип или нещо друго, което да го вдъхнови да продължи заниманията си.

Какъв пол е

Полът на децата е важен при избора на подарък за детски рожден ден. Момиченцата най-общо казано си играят с кукли, а момченцата – с коли, камиончета, лего и други. Имайте предвид и този факт, за да не останете разочаровани. Разбира се, има и изключения, но те са по-малко.

5 идеи за чудесен подарък за детски рожден ден

След като уточнихме някои от най-важните неща при избора на подаръка за детски рожден ден, можем да си изберем измежду тези страхотни идеи. Някои от тях дори са подходящи за момчета и за момичета.

Лего

Безспорно Лего е най-желаната играчка от почти всички деца напоследък. Какво представлява тя? Лего е игра, тип конструктор, за малки и големи, която въвлича децата в забавния свят на строителството. Има различни видове Lego, подходящи за различните възрасти и интереси на децата: Lego Duplo (предназначено за най-малките откриватели), Lego City (комплект за пресъздаване на детската среда: автобусна спирка, товарен терминал и други), Lego Star Wars (с познатите герои от едноименната проедица), Lego Friends (подходящо за момичета: магазин, сладкарница, хижа и др.), Lego Ninjago (най-актуалното и интересно лего сред момченцата) и др. Избирайки някоя от играчките Лего, вие подарявате безкрайно щастие, много усмивки, забавни моменти и откривателски дух.

lego рожден ден

Пъзели

Пъзелът е често срещан подарък за детски рожден ден. Той развива мисленето, интересен е, подходящ за различни възрасти, освен това помага на децата да се социализират. Подредбата на пъзел понякога изисква помощ от приятел или възрастен и по този начин се сплотяват отношенията. Подходящ както за момчета, така и за момичета.

Дрехи и обувки

Дрехите и обувките също са сред най-желаните подаръци за детски рожден ден. Хубаво е предварително да се консултирате с родителите, за да не се получи дублиране с други подаръци. Освен това, има риск детето да не одобри стила на дрехата, цвета или нещо друго. Ако се колебаете, но все пак искате да подарите дрешка или обувки, подарете ваучер за даден магазин. Така детето, заедно с родителите, ще може да избере това, което му харесва най-много.

дрешки като подарък за рожден ден

Забавни игри

Към забавните игри спадат всички настолни игри: „Не се сърди човече“, игри с карти, опити, викторини разкриване на таланти, монополи и други. Забавните игри са интересен начин детето да се забавлява, докато развива мисленето си. Освен това, така то може да играе с връстници и по този начин да развива комуникационните си умения. Помислете над това предложение – един подарък с много положителни страни.

не се сърди човече

Кукли и бебета за момиченцата, коли и камиончета за момчетата

Традиционно, момиченцата искат за подарък кукла „Барби“ или бебе, което може да се храни, да се преоблича и така влизат в ролята на майки. Момченцата пък, искат да приличат на татко, и затова предпочитат камиончета и колички, които да опознават.

кукла за рожден ден

Ако изберете кукла като подарък за момичешки детски рожден ден, няма да сбъркате. Каквато и да е тя, момиченцето ще ви бъде благодарно и безкрайно щастливо. А за момченцето – идеалният подарък за детски рожден ден е комплект състезателни коли или камиончета, с които ще преоткрива светове.

Най-важното при подаръка за детски рожден ден е той да бъде съобразен с възрастта и потребностите на детето. Само така то ще се радва истински и от сърце.

П.С. Важно е подаръкът да бъде опакован добре. Така детето ще се зарадва още повече, защото докато го отваря, ще се чуди каква е изненадата!

5 оригинални идеи за подарък за детски рожден ден

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *