Първите месеци от живота на бебето са най-важни за неговата адаптация в нашия свят. Ето защо трябва да изберем най-подходящата бебешка кошара, тъй като именно в нея детето ще прекарва най-много време първоначално. От какво трябва да се водим при избора си на бебешка кошара?

бебешка кошара

Безопасност на бебешката кошара

При избора на детското легълце винаги трябва да се водим от минималните изисквания за безопасност. Ако купувате кошара, която се сглобява, след като е готова, бъдете сигурни, че е достатъчно здрава, няма липсващи части и др. Използвайте я само по предназначение и не по-дълго от необходимото, тоест, когато детето вече е по-голямо – заменете я с удобно легло за неговата възраст.

бебе в кошара

Матракът в бебешката кошара

Бебешкият матрак от основно значение за добрия сън на новороденото и от части за вашия. Избирайте твърд матрак, който отговаря на всички изисквания и стандарти.

Обезопасена ли е?

Всички части от бебешката кошарка трябва да са обезопасени. Бебета са доста подвижни, понякога дори на сън. Трябва да сме сигурни, че няма опасност от падане или заклещване, ако за миг ги изпуснем от поглед.

Кошара на колела?

С развитието на пазара се появиха и бебешки кошари на колела. Безспорно, те са изключително удобни, тъй като позволяват бързо и лесно предвижване. Ако обаче се притеснявате, че по този начин вашето дете е нестабилно, то лесно може да премахнете колелцата и да използвате кошарата като обикновено креватче.

кошара на колела

Кошара, подходяща и за по-големи деца

Определено трансформиращата бебешка кошара е добра инвестиция. Тя ще ви спести време в избор на следващото креватче. Има кошари, които се трансформират в легълца, а после в още по-голямо легло. Някои от тях дори има и допълнения като шкафчета, чекмеджета и др. Този тип кошара е по-скъп, но си струва инвестицията, тъй като веднъж купувате кошара, и я ползвате дълго време след това. Задължително, преди покупката се уверете, че всичко е наред с отделните елементи, които ще се сглобяват.

многофункционална кошара

многофункционална кошара 2

Покупката на бебешка кошара

След като уточнихме за какво трябва да внимаваме при избора на бебешка кошара, е време да помислим откъде да я купим. Не се изкушавайте от различните чуждестранни сайтове с евтини бебешки мебели. Кошарата е инвестиция, която се възвръща многократно. Ако е качествена, и вие и вашето бебе ще сте спокойни и ще се радвате на здрав сън. Избирайте само проверени и качествени магазини и сайтове, от които да пазарувате.

Как да изберем подходяща бебешка кошара?

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *