Изборът на козметика за бебе е труден, особено ако ни е за първи път. Чувстваме се изгубени сред стотиците продукти и марки, в търсене на „необходимото“ и „достатъчното“.

Важно е да уточним, че бебешката кожа е много деликатна и нежна. Затова е необходимо да се използва специална козметика за бебе. Какво включва тя?

Най-общото под козметика за бебе разбираме продукти за кърмачета и деца до 3 години. Тези продукти са специално разработени, съобразени с нежната бебешка кожа, без странични ефекти и недостатъци. Най-често към задължителната козметика за бебе имаме предвид шампоани, сапуни, пудри, кремове и други неща, свързани с хигиената на бебето.

От каква козметика се нуждае нашето бебе?

Най-важните продукти, които задължително трябва да присъстват в несесера с козметика за бебе, са:

  • шампоан за бебе
    Най-честно шампоанът за коса е в комбинация с измиващ гел. С този продукт се грижите за косата на бебето и за неговата кожа. Всички продукти, включени в серии за козметика за бебе, са с хипоалергенни формули и не създават дразнения по кожата на тялото или главата.

    козметика за бебе шампоан

  • лосион за тяло за бебе
    Кожата на бебето е чувствителна и трябва да се маже с подходящ продукт всеки ден. Специалистите препоръчват лосион или бебешко олио. С помощта на този тип козметика за бебе му осигурявате нежна и здрава кожа.

  • сапун за бебе
    Бебешкият сапун
    е хидратиращ и успокояващ. В него не присъстват оцветители и парабени, а само натурални продукти. Неговата цел е да почисти и хидратира бебешката кожа без да я дразни и натоварва с излишни миризми. Не се препоръчва използването на продукти за възрасти върху бебета, тъй като детската кожа е нежна и подвластна на зачервявания и обриви.

  • пудра за бебе
    Бебешката пудра
    е важен елемент от наличната козметика за бебе. Каква е нейната функция? Да защити, освежи и омекоти бебешката кожа на дупето. От памперсите кожата на дупето става много чувствителна и податлива на алергии. С помощта на бебешката пудра защитаваме кожата от зачервявания и се грижим да е здрава и да диша. Бебешката пудра се използва при всяко сменяне на памперса като преди това се почиства с мокри кърпи.

  • крем против подсичане
    Кремът против подсичане е важна част от вашата козметика за бебе. Той помага на кожата на бебешкото дупе да не се зачервява и обрива.

    крем против подсичане козметика за бебе

Съвети при избора на козметика за бебе

Много важно е да избирате козметика за вашето бебе, която е утвърдена. Т.е. известна марка или серия бебешки продукти, наложени на пазара, а не някоя случайна. По-този начин ще си спестите много главоболия и несигурност дали продуктите всъщност са качествени.

Друго важно нещо при избора на козметика за бебе е срокът на годност. Често пропускаме да проверим докога е подходящо за използваме даден продукт. Не трябва да правим изключения за бебетата, защото при тях последиците може да са фатални. Винаги проверявайте срокът на годност на опаковката на дадения продукт. Ако състоянието на някой продукт ви изглежда нарушено, например: изтрит етикет или накъсана опаковка, не го купувайте. Изберете друг, за ваша сигурност и спокойствие.

козметика за бебе продукти

При избора на козметика за бебе винаги се ръководете от качеството, а не от цената. Важно е кожата на вашето бебе да е здрава и хидратирана, за да бъде то щастливо и да расте здраво при добри условия.

5 задължителни продукта при избор на козметика за бебе

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *