Как да организираме пространството в детската стая?

Всеки се е сблъсквал с проблема за малкото пространството и много вещи и то не само в детската стая. Какво да направим? Да редуцираме играчките? – в никакъв случай. Да сменим обзавеждането? – също не е добра идея, тъй като изисква време, средства и място, в което детето да играе, докато тече ремонта. Как да се справим с подобен казус? Много лесно – с няколко лесни трика за нула време ще подредите детската стая, а играчките – по местата им.

Всяко нещо в джобчето си

Ключът към успеха при подреждането на играчките в детската стая е всяко нещо да си има определено място. Да бъде лесно за намиране и да не заема място. Идеален начин е да събирате дребните неща в отделни кутии, джобчета и други, които да стоят закачени някъде, за да не заемат много място.

играчките в детската стая

Рафтове по стената, кутии, чекмеджета и други скришни неща

Хубаво е част от играчките на детето да бъдат скрити. Защо? За да не му омръзват, да не заемат всичкото място, а да остава пространство и за игра. Чудесна идея за съхранение на играчките е създаването на кутии във височина от стари касетки или щайги. Боядисайте ги, почистете ги и създайте уют и пространство в детската стая.

играчките по стената

Под леглото

В кутии, в пликове за съхранение или в изтеглящи се чекмеджета под леглото – всичко това е чудесна идея за поставяне на играчките на място, където няма да пречат на ежедневните игри на вашето дете.

играчките под леглото

Панери по стената

Красиви декоративни панери по стената са чудесно решение за прибиране на играчките. Те вършат чудесна работа, лесни са за сваляне и почистване, освен това допълват чудесно декора в стаята. Освен панери, може да използвате и рафтчета от плат, в които да поместите настолните игри, книжки или други играчки. Чудесен гараж за коли става от кутия или щайга и рокли от тоалетна хартия. Така вашето момченце ще има огромен и иновативен гараж, в който да прибира всички превозни средства.

панери за играчките

Други решения за играчките

Всичко, което можеш да си направиш сам, е плюс. Винаги има начин да оптимизираме пространството в детската стая без да лишаваме децата от играчките им. Всякакви решения, които измислите, са добре дошли, щом ще дадат свобода и пространство на малчуганите. С тези лесни решения освен, че създавате повече пространство за безгрижни игри, вие учите децата, че е важно всяко нещо да има ред. Така лесно се научават да прибират вещите си – качество, което е важно за тяхното израстване.

гараж за любимите колички

Когато играчките са много, а стаята малка…

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *