Вход/Регистрация

Карти за игра UNOКарти за игра UNO:

Карти UNO


Приятели на вашите деца са ви дошли на гости и вече разглеждат игрите в детската стая. „О, това са UNO карти – извиква някой – тези ги нямам! Хайде да играем!“ А вие се усмихвате доволно. Както и детето ви! Защото карти UNO винаги са интересни и имат различни издания за различни възрасти и вкусове!Полезни връзки:


Как се играят карти UNO?


Кое е най-забавното в играта с карти UNO?


Изчисляване на точки от играта с карти УНО

Как се играят карти UNO?


В тестето има няколко вида карти в различни цветове – сини, зелени, червени и жълти. Всеки цвят има номер от 0 до 9, както и няколко специални. Има и черни карти, които са най-силните в играта. Целта е да останете без карти в ръката си.


На всеки играч се раздават по 7 карти UNO. Останалата част от тестето се поставят с лицевата част надолу – от тях ще теглите карти при необходимост. Най-горната карта UNO от тестето се обръща с лицевата част нагоре и се поставя до него – така започва играта – върху нея ще трябва да поставяте карта от вашите UNO карти, която съвпада с нея по число, цвят или символ. Има специални карти със символи със специални инструкции. Ако нямате карта, която да пасва на тази от купчината, трябва да изтеглите от купчината до нея, чиято лицева част е обърната надолу. Имате право да не решите да поставите своя карта, въпреки че имате подходяща такава и в този случай също теглите от купчината за теглене на карти. Черните карти могат да се играят по всяко време.


Картите UNO със символи имат следните функции:


  • Карта „+2“ – следващият играч трябва да изтегли 2 нови карти от тестето и да пропусне реда си. Тази карта UNO се играе само при съвпадение на цвят или друга карта „+2“. Важно: ако следващия играч също има карта +2 (или +4), той може да я играе като не пропуска хода си и не тегли нови карти. Така по-следващият играч ще трябва да изтегли общо изиграните карти – 4 на брой (2+2=4). Ако и той има карта +2 или +4, също може да я играе и важи същото правило за следващия участник.
  • Карта „Обръщане на реда“ – посоката на играта се обръща (ако в момента се играе наляво, то играта променя посоката си надясно). Тази UNO карта се играе само при съвпадение на цвят или друга карта „Обръщане на реда“.
  • Карта „Пропусни ход“ – следващият играч пропуска хода си. Тази карта може да се играе само при съвпадение на цвят или на друга карта „Пропусни ход“.
  • Карта „Смяна на цвета“ – картата е черна и може да се играе по всяко време, когато сте на ход.  Можете да изберете друг цвят, с който да продължи играта.
  • Карта „+4“ - най-силната карта, също черна на цвят и също може да се играе по всяко време на вашия ход. Следващият играч трябва да изтегли 4 карти от купчината за теглене и да пропусне своя ред. Правилото е както при карта „+2“ с тази разлика, че, за да се спасиш от ситуацията, можеш да играеш само с друга карта „+4“. С тази карта можеш също така да смениш и цвета, с който да продължи играта. 

Кое е най-забавното в играта с карти UNO?


Когато останете с една карта в ръката, трябва да извикате „УНО“. Това е знак за другите играчи, че сте близо до победата. Но какво ще стане, ако забравите и не кажете УНО?

Всеки един от другите играчи може да каже УНО преди и вместо вас, а вие ще трябва да изтеглите 2 допълнителни карти от тестето. Не ви остава нищо друго освен да внимавате следващия път, както и да внимавате за същото действие от страна на противниците си в играта, за да ги напълните с още карти и да имате по-голям шанс за победа.

Изчисляване на точки от играта с карти УНО


Всяка игра Уно носи точки, които се определят според броя на участниците. Всеки играч има 100 точки – при двама играчи се играе до 200 точки и т.н. Играчът, който печели  (останал е без карти) събира картите на другите играчи и брои точките си. Всяка карта с число от 0 до 9 дава точки, равни на стойността ѝ. Специалните карти със символи дават по 20, а черните по 50 точки. Това е полезна информация за вашата стратегия как да изиграете картите си, така че накрая да ви останат карти с най-малка стойност. 


Избери Уно и го добави към игрите, които играеш, защото задължително ще ти хареса!

В КОМСЕД ще откриеш различни варианти на UNO карти - дори и за най-малките, които още не познават числата - Карти за игра UNO Junior. А за тези от вас, които обичат луксозните, златни колекции - Карти за игра UNO Премиум 50th Anniversary с възпоменателна колекционерска монета от златен медальон. 
Виж още Затвори


Промоции, акценти и трайно ниски цени