Вход/Регистрация

Playmobil - промоция

Playmobil в промоция:

Какво е ролева игра

Най-хубавото нещо за ролевите игри е, че са подходящи за всяка възраст. Никой не е твърде възрастен, за да се впусне в подобно интересно занимание. Всъщност дори е полезно в много сфери на живота, например за развиване на умения за работа в екип, за находчивост при намиране на оптимални решения на мениджърски и лидерски позиции или… когато трябва да измислите как да убедите 3-годишното си дете да си обуе чорапите или да не се страхува от тъмното.

Ролевата игра е също така практикуващ от психолозите метод. Тя позволява да развихрите своето въображение и да се опитате да преодолеете всякакви граници, страхове и прегради. Това става като влезете в ролята на избрания герой, като се поставите на мястото на детето или друг човек и погледнете ситуацията през различните гледни точки.

Много пъти ролевите игри сближават участниците в тях – а какво по-хубаво от това да изградите връзка на близост и доверие! По-късно, когато детето навлезе в по-трудната възраст и стане тийнейджър (кошмара на всички родители), този етап от развитието му ще премине по-леко и почти безконфликтно благодарение на изграденото по-рано доверие и начина по който се решават проблемите в семейството. Ето защо можете да разчитате на ролевата игра като успешен и дългосрочен подход за всяка ситуация.

 

Защо да играем с Плеймобил

Чрез фигурките на Playmobil децата намират начин да пресъздадат своите впечатления от ежедневието, да назоват нещата, които ги притесняват или да изживеят отново радостни моменти. Така те могат да бъдат каквито поискат, дори да са плахи или агресивни сред другите деца. Насърчете техните сценарии като им помогнете да видят повече варианти за действия и много скоро това ще им даде необходимата сила и увереност в реалните събития пред които се изправят. Чрез въпроси и водене на различни сюжети вие бихте могли да стигнете до същината на много неизвестни свързани с детските външни проявления.

 Изберете подходящите комплекти с марка Playmobil и открийте нови приятни начини за по-добри отношения един към друг!