Вход/Регистрация

Играчки MatchboxМетални колички Мачбокс


Matchbox е популярна марка играчки – макети на реални автомобили, създадена в Англия през 1953 г., а през 1997 г. става собственост на Mattel. Марката се разраства през годините и обхваща широка гама играчки, включително по-големи модели за отливане, пластмасови комплекти на модели и фигури за игра. Първите малки колички мачбокс – 75 на брой, днес са се превърнали в колекционерски антики! Миниколичките се произвеждат в мащаб 1:64 от истинските модели и с дължина 6.5 см.


Полезни връзки:


От къде идва името "мачбокс"


Мисията на количките Matchbox
От къде идва името "мачбокс"


Името мачбокс идва от англ. език и означава кибритена кутия. Един от създателите на марката – инжинерът Джак Одел създава играчка за дъщеря си. Той трябвало да реши следния проблем:  училището, в което дъщеря му учела позволявало на децата да носят играчки, само ако те са толкова малки, че могат да се поберат в кибритена кутия. Позовавайки се на опита си да прави отливки за автомобил, той намалява реалистичните детайли до необходимия размер. В крайна сметка тази играчка става първата от миниатюрната гама. Всяка една от тези първи играчки е опакована в картонена кутийка, на която е отпечатано изображението на самата играчка, в някои случаи и името на дистрибутора.

Мисията на количките Matchbox


Най-добрият начин децата да опознаят света е чрез играта. Това може да стане дори и с малка кибритена кутия в ръка, която ги вдъхновява да измислят своите приключения. Затова количките Matchbox имат такъв голям успех сред децата! 

Разгледайте моделите мини колички мачбокс, които предлагаме онлайн и в нашите магазини. Освен такива със стандартния размер 6.5 см., ще намерите и извънгабаритни превозни средства за още по-голямо забавление!Виж още Затвори