Бебетата обичат да се люлеят. Това им напомня за усещанията, с които са свикнали в утробата, карайки ги да се чувстват сигурни и спокойни. Ето защо, те са напълно доволни да се люлеят 24 часа 7 дни в седмицата. За съжаление, колкото и да ви харесва да го правите, физически не е възможно да се осъществи. Именно тук идва ролята на бебешките люлки.

4moms

Като цяло те са предназначени за бебета до 6 месеца и са идеални за бебета, които все още не могат да седят сами. Повечето бебешките люлки могат да се люлеят сами автоматично или след първоначално побутване. По този начин възпроизвеждат успокояващите люлеещи се движения, на които се радва вашето бебе. Едновременно с това, то се успокоява и освобождава ръцете ви, за да можете да свършите други неща.

Най-добрите бебешки седалки могат също така да помогнат на вашето бебе да седи, докато се люлее. Това е чудесно, ако бебето ви обича да се оглежда и да наблюдава нещата около себе си.

Важно е да се отбележи, че бебешките люлки, не са седалки за кола. Те не са предназначени да защитават бебетата по време на движение в превозни средства, така че никога не трябва да ги използвате, докато пътувате с малкото си дете в кола.

Ключови характеристики на добрите бебешки люлки

• Сигурност и безопасност: Заключващите механизми трябва да бъдат сигурни и безопасни. Седалката също трябва да е стабилна, с основа, която е по-широка от областта за сядане. Преди да я използвате, опитайте да я натиснете надолу, за да проверите нейната здравина.

• Комфорт: Седалката трябва да може свободно да се накланя, според нуждите. Трябва да можете да я премествате през няколко различни ъгъла, от седнало до наклонено положение, до спане с лекота. Тя също трябва да бъде подплатена, за да осигури на бебето допълнителен комфорт.

• Забавление: Уредът трябва да пристигне с развлекателна летва, в която има играчки, които да забавляват бебето ви, докато то лежи на седалката. Най-добрите модели се предлагат с опции, които също ще ви позволят да пускате успокояваща музика, за да отпуснете бебето си още повече.

Използваната материя, трябва да бъде лесна за почистване. Бебетата са разхвърляни. Имате нужда от седалка, която прави живота ви малко по-лесен, когато става въпрос за почистването й.
Основата трябва да е с нехлъзгаща се повърхност, която да не се плъзга по гладка повърхност.

Bebeshka lylka mamaroo

Развенчаване на популярни митове относно бебешките люлки

Има няколко мита, свързани с бебешките люлки. Ето някои от тях и защо те не трябва да ви притесняват:

1. Те са несигурни и опасни
Една от най-честите причини за притеснение е, че те са подвижни мебели в стаята на бебето, които потенциално могат да го наранят. Въпреки това, повечето бебешки люлки са леки и е трудно да се нараните, дори ако сте бебе.

Много родители, също се притесняват от възможността бебето да падне с лице надолу или да забие пръст в пантите. Истината обаче е, че качествените детски люлки са проектирани да предотвратяват всички подобни злополуки. Докато следвате всички инструкции за употреба, които се доставят с люлката ви, не трябва да имате причина да се притеснявате за безопасността му.

Има и общи предпазни мерки за безопасност, които трябва да предприемете, като никога да не поставяте бебето си на седалката, докато тя е на висока повърхност, като маса или стол.

Освен това никога не трябва да поставяте люлката върху вибрираща повърхност (като хладилници и перални), докато бебето е в нея. Меки повърхности, като легла и дивани също могат да променят начина, по който люлката балансира, като я накара да се преобърне.

В обобщение, когато използвате люлките по предназначение, те са напълно безопасни.

2. Те могат да развалят връзката между вас и вашето бебе
Въпреки че е вярно, че държането и люлеенето на вашето бебе укрепва връзката ви, абсолютно не е вярно, че получаването на някаква, толкова необходима помощ, ще отслаби тази връзка. Няма нищо лошо в използването на бебешка люлка от време на време. Така или иначе, те не са предназначени да се използват за продължителен период от време. Следователно, не трябва да се срамувате от факта, че смятате, че имате нужда от люлка.

Бебешките люлки са предназначени да помагат на майките в грижите им за своите малки деца. Тъй като не можете да люлеете бебето си през целия ден, гледайте на тези люлки като на инструмент, който да ви помогне да си починете, да се съсредоточите върху доброто си състояние и да свършите ангажиментите си. Бебето ви знае, че го обичате, така че не се тревожете за това. Докато грижата за него е от съществено значение, вие също трябва да сте в правилното физическо, емоционално и психологическо състояние, за да се грижите добре за него. Тези люлки ви помагат да постигнете това.

3. Закупуването на използвани люлки също е окей
Всеки обича да пести пари. Когато става въпрос за бебешки люлки, използваните не трябва да са вариант. Невъзможно е да се прецени реалното състояние на бебешките люлки, включително дали те са били добре третирани. Ето защо трябва да купувате нови, само за да сте сигурни в тяхната безопасност.

4. Колкото е по-скъпо, толкова по-добре
Вместо да гледате цената, първото нещо, което трябва да помислите, е дали люлката предлага всички функции, които търсите. Безопасността трябва да бъде вашия основен приоритет. В повечето случаи, няма да е необходимо да изразходите спестяванията, за да я получите.

Електрическа бебешка люлка mamaRoo

Нашата препоръка номер 1

Ако сте мислили да си потърсите бебешка люлка, 4moms Mamaroo е един от най-добрите модели, които могат да се купят днес. Освен че предлага всички основни функции, изложени тук, тя има и няколко други уникални функции, които я отличават още повече.

Създадена да отскача нагоре и надолу и да се люлее на двете страни, тя почти перфектно имитира естествените движения, които правите като родител, когато утешавате детето си. Тя се предлага с пет различни движения, в пет различни настройки на скоростта, като ви дава общо 25 уникални комбинации, които можете да използвате, за да успокоите вашето бебе.

4moms Mamaroo, също така ви позволява да свържете mp3 устройство и да възпроизвеждате успокояващи звуци за вашето бебе. За допълнителен комфорт, тя има изключително гладки и дишащи тъкани, които могат да се перат машинно.

Поради тези причини, горещо я препоръчваме на всяка майка, която търси перфектния люлеещ-бебето придружител.

Всичко, което трябва да знаете за бебешките люлки

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *