Нужно ли е да имаме шезлонг за бебе и от кога?

Все по-модерна придобивка и удобство за съвременните майки е съвременният шезлонг за бебе. От каква възраст можем да го използваме и какви са неговите специфики?

Бебешкият шезлонг е подходящ за бебета до 9 кг. Разбира се, всеки различен модел има специфики. Обикновено, облегалката на шезлонга има две нива на лягане. Едното е по-изправено, а другото е в изцяло хоризонтално положение. Удобството на шезлонга за бебе е в това, че е лесно преносим, позволява да го използвате почти навсякъде, лесен е за подръжка, а освен това бебета много му се радват. Повечето шезлонги имат арка с играчки, която да забавлява детето, ако пътува, или му доскучае. Има и такива модели, които имат допълнителни екстри като например музикална част.

шезлонг за бебе

На практика, може да използвате шезлонга за бебе още от първия месец, докато детето стане 9 кг (или както е отбелязано на самия продукт.)

Съвет: купувайте шезлонг само от лицензирани магазини за детски стоки. Важно е да има към кого да се обърнете, ако се наложи съдействие.

Безопасен ли е?

Снабден с предпазен колан, шезлонгът за бебе е безопасен толкова, колкото ако то стои в количката. Удобството на шезлонга идва от факта, че детето ви вижда изцяло през цялото време, а вие може да си вършите домакинска работа или да си почивате.

Удобен ли е шезлонгът за бебе?

Двете степени на шезлонга позволяват да го използвате дори за приспиване. Всички бебета го обожават, а според световно проучване, това е най-практичната и удобна вещ за всяка майка. Е, още ли се чудите дали да купите шезлонг за бебе? Разгледайте нашите разнообразни модели в сайта на Комсед.

шезлонг за бебе различни видове

Как да изберем подходящ шезлонг за бебе?

Разнообразието от цветове и модели на шезлонга за бебе прави изборът ни по-труден. Кое е важното, когато го избираме?

  • Да е съобразен с възрастта на детето – не го използвайте след ограничението за килограми
  • Да е удобен – за вас и за детето
  • Да ви допада цветово и като модел
  • Да може да се поддържа лесно – при пране, изцапване и др.

Ако използвате бебешки шезлонг, ще усетите разликата в настроенията на детето, както и във вашето спокойствие. Вече няма да се притеснявате за неговото удобство, докато вършите своята работа. А то, от своя страна, ще има възможност да наблюдава света и да го изучава.

Откога да ползваме шезлонг за бебе?

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *