Най-щастливият миг за цялото семейство след раждането, е моментът на изписване на бебе от родилното. Всички близки срещат за първи път малкото човече, атмосферата е празнична, а възклицанията не спират.

Преди раждането и предстоящото изписване на вашето бебе, важно е да сте добре подготвени с всичко необходимо. Не искате суматоха на момента да ви стресира, нали? Най-добре си направете списък, с който ще си гарантирате всичко нужно. Ето какво е то:

Списък за изписване на бебе от родилното:

  • памперси – поне 20 бр.
    Имайте предвид, че памперсите, заедно с мокрите кърпички, ще бъдат отнесени с бебето. Оставете си няколко броя памперси и мокри кърпи за времето, когато бебето ще е при вас.
  • лични принадлежности – за къпане, за повиване, мокри кърпички, крем против подсичане, за дупето и други
  • лигавник – поне 2 бр., както и подходящи кърпи за почистване и забърсване след хранене/кърмене
  • биберон залъгалка – поне 2 бр.
  • пелени – да са памучни, за да не спарват, особено през топлите месеци.
  • кърпички за дезинфекция – за еднократна употреба са най-практични
  • ръкавички за ръчичките – с тяхна помощ няма да си драска лицето
    Скоро след раждането, бебета все още не осъзнават движенията, които извършват. За да не драскат нежната кожа на лицето, подсигурете се със специални ръкавички.
  • дрешки за деня на изписването 

    бебешки дрешкиДенят на изписването е празник. Тълпи от роднини ще ви очаква пред болницата, ще има снимки, букети, суматоха. За да остане красив споменът от изписването, облечете вашето бебче подобаващо.

    Необходимите дрешки за деня на изписването зависят от времето. Най-общо ви трябват боди, шапка, чорапки, гащеризон или ританки с блузка, шапка (ако е хладно), подходящо одеялце или пелена, кошница/кошче за пътуването в колата и транспортирането до дома.

    комплект за изписване на новородено
    Изключително практични и удобни са комплектите за изписване на бебе. Има различни видове, които са подходящи и за подарък.
    комплект изписване на бебе

Този красив комплект за изписване в синьо е за красиви малки момчета. За поръчки, посетете тук.

Мили бъдещи майки, не оставяйте списъка с важните неща за последния момент. Подгответе се предварително, за да ви е спокойно. Така ще можете да се насладите повече на щастливите мигове, съпътстващи раждането.

Какво трябва да подготвим за изписване на бебе от родилното?

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *