Новородените бебета и малките деца прекарват по-голямата част от времето си през първите години спейки. Ето защо изборът на леглото е от жизнено важно значение. Ще се съгласите с нас, че комфортът и безопасността на детето трябва да вървят ръка за ръка.

За да направим най-доброто решение, има куп неща (бюджет, пространство, безопасност и комфорт на детето ни), които трябва да вземем под внимание преди закупуването на легло за най-малкия член на семейството.

Със следната статия ще се опитаме да насочим вниманието ви към някои от най-важните.

Определете бюджета си

Преди да се заровите в онлайн каталози и интериорни списания, за да изберете легло за вашето дете, обмислете добре какви средства може да си позволите да отделите.

Ако семейният бюджет не ви позволява да купите най-скъпото на пазара – разровете се за по-достъпни марки, които предлагат същото (и понякога по-добро) качество, без да плащаш излишно за разпознаваемото име на дадена компания.

Нещо, от което ви съветвам да не пестите, е материала на леглото и матрака.

Кошара/креватче или люлка?

В световен мащаб, двата най-разпространени типа легло за новородени, са кошарата и люлката.

бебешко легло

Основната разлика между тях е размерът – люлката е по-подходяща за тесни жилищни пространства, докато кошарата заема повече място.

Друго различие между двата типа бебешки легла е фактът, че люлката е по-лека и лесно преносима, докато кошарата не може да се пренася от стая в стая регулярно.

На последно място идва и различието в цените – кошарата обикновено е значително по-скъпа, но голяма част от родителите гледат на нея като на дългосрочна инвестиция, тъй като може да се използва от самото раждане на бебето до 5тата му годишнина. За сравнение, люлката може да се използва само през първите месеци от раждането на детето.

Нашият съвет е да направите практичен избор и да прескочите леглото тип бебешка люлка, за да си спестите същата одисея с избора на бебешко легло след няколко месеца.

Прочетете още:
Как да изберем подходяща бебешка кошара?

Избор на матрак за детското креватче

Изборът на матрак за детската кошара е вторият по важност аспект, който трябва да обмислите. Изключително важно е той да е достатъчно плътен и твърд, тъй като меките матраци крият потенциален риск от задушаване за детето. Лесен трик да прецените твърдостта му е като го натиснете с ръка. Ако тя не потъва надълбоко – матракът е подходящ за бебето ви.

За предпочитане е матракът да е водоустойчив и изработен от дишаща материя, която предотвратява задържането на зловонни миризми… памперсите пропускат, нали знаете? J

Също така е добре да изберете матрак, който се почиства лесно и има допълнителна калъфка, която с лекота може да се сваля и пере.

Избор на материал за детското креватче

Всеки един от нас, който е израснал през 80те и 90те години на миналия век, помни грубоватите кошари от масивно дърво с дървени решетки и две дълбоки чекмеджета отдолу.

Истината е, че съвременните родители разполагат с много по-богат избор от детски креватчета.

Специалистите съветват да не пестим от материала на креватчето и да заложим на дървото, тъй като при талашита и пластмасата се използват отровни лепила при направата им. А детето обича да гризе всичко, до което се докосне, особено в периода на растящите зъбки.

Разположение на детското креватче

Ако се разровите из форуми и уеб сайтове за новородени, ще попаднете на куп съвети по отношение на това дали е добре детето ви да спи на спалнята при вас до 2 годишна възраст.

Нашият съвет е да разположите детското креватче в същата стая, където спите и вие, успоредно на семейната спалня, така че да можете да наблюдавате мъничето. По този начин то ще спи дълбоко и спокойно, усещайки родителското присъствие, но и ще се научи на самостоятелност от ранна възраст.

Допълнителен съвет: Според пространството, с което разполагате, опитайте се да не позиционирате детската кошара под климатик или прозорец, да не излагате детето на директно течение.

След като изберете най-подходящото легло за вашето дете, преминете към избора на допълнителните артикули (възглавнички, спален комплект, играчки и други). За да ви улесним, ви предлагаме да разгледате богато разнообразие от качествени бебешки (и детски) аксесоари тук.

Можете да разгледате и нашите бебешки легла, кошари и креватчета >>

Надяваме се да сме били полезни.

Какво да вземем предвид избора на детско легло?
5 / 5 от1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *