Как да облекчим бебешките колики с помощта на играчка?

Бебешките колики са сериозно изпитание, което се появява почти веднага след раждането на бебето и малко преди началото на проблема със зъбките. Родителите търсят начин да облекчат страданието на детето си и затова са склонни да опитат почти всичко, включително и някои бабешки методи. За причинители на коликите се сочат новите храни (изобщо храните), които нежното стомахче приема и излишният въздух, който се поема при сучене или хранене с биберон.

Един много разпространен съвет за намаляване на болката в корема е затоплянето. Всеки, който е изпитвал коремен спазъм и е слагал топлата си ръка на мястото на болката, е усещал колко отпускащо действа топлината. Това е идеята на затопленото коремче.

Ако искате това да става по лесен и нестресиращ бебето начин, препоръчваме да потърсите затоплящи се играчки, които да гушка. Те са толкова симпатични и интересни, че забавляват мъниците, развиват сетивата им, а едновременно с това, намаляват стомашния дискомфорт. Тайната се крие в подвижната вътрешност на играчката, която се затопля в микровълновата. Играчката се поставя върху коремчето, а отделяната топлина действа успокояващо.

Вътрешността на играчката, тази, която е отговорна за затоплянето, може да бъде от най-различен материал. Особен интерес представляват естествените материали, включени в състава на качествените играчки. Например торбичка с гроздови семена или черешови костилки. Те са чудесен акумулатор на топлината и поддържат дълго равномерна температура, а още по-хубавото – напълно натурални са, без химикали и опасни субстанции.

Освен по вътрешността, разликите идват и от дизайна – мека овца, симпатично бухалче или забавна коала, всичко това в нежни и успокояващи цветове.

Затоплянето на коремчето е само един от начините за намаляване на дискомфорта. На пазара можете да намерите още решения на проблема – например анатомични шишета и специални системи на бибероните. Клапите за въздух намаляват балончетата в шишето и така редуцират погълнатия въздух, който нерядко причинява подуване на коремчето и газове.

Освен при колики, тези играчки могат да се използват и за затопляне на студени крачета, при настинки, както и за охлаждане. За целта е нужно вместо да се затопля пакетчето от вътрешността на играчката, то да бъде охладено в хладилник.

Поставянето на бебето по коремче е добър начин да се помогне за извеждане на газовете, а и някои малчугани така спят най-добре.

Съветите накратко:

  • Хранене със специално шише и/или биберон против колики;
  • Потупване по гръбчето след хранене;
  • Затопляне на коремчето със затопляща играчка или топла кърпа;
  • Спане по корем;
  • Кръгообразен масаж около пъпа с масажно олио;
  • Много гушкане.

Коликите създават дискомфорт на бебето, но при правилни грижи, този период бързо отминава и оставя радостта от досега с новото човече, което изследва с отворени сетива света. Изберете най-подходящото за него от нашия онлайн магазин, за да не губите и секунда в обикаляне по магазините в търсене на нещо, което не сте сигурни дали ще намерите. Бъдете до своя мъник, а останалото направете по най-бързия и добър начин.

 

Играчки против колики – имат ли ефект?
3 / 5 от2 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *