Спомняте ли си вашата детска стая? Разбира се, че я помните. Тя е съхранила всички красиви спомени, всички игри, всеки един миг на пълно щастие.

Разхвърляна, пълна с играчки до тавана и какво ли още не – такава е стаята на всяко дете. Макар и да не ви се вярва, най-важното е детето да си има стая, свое лично място. Всичко останало е без значение.

В детската стая децата се научават да бъдат самостоятелни. До голяма степен е важно да имат свое собствено място, за което да се грижат и поддържат, тъй като така ги учим на труд, на ценности и не на последно място – възпитаваме ги, че по-скъпо от уюта на дома няма.

детска стая

Какво се очаква от родителите? Да осигурят детска стая, в която да има всичко необходимо: удобно легло, нощно шкафче, гардероб, бюро и етажерки. Важна е и светлина, която влиза през прозореца. Това са базовите неща, а всичко останало са допълнения. Ако искате да е по-прибрано, купете няколко кутии за съхранение, където ще научите детето да прибира част от вещите си.

Просторна, светла и с достатъчно пространство – това е мечтаната детска стая. Ако обаче нямате достатъчно място за отделно помещение, винаги може да импровизирате. Например, да използвате разделител в хола, зад който да обособите детски кът за вашето мъниче, където ще се вихри като главен готвач в детската кухня, или пък ще шие рокли за куклите, а защо не и да спасява света като истински супергерой. То ще е безкрайно щастливо и благодарно, че сте направили всичко по силите си, за да му угодите.

идеи за детска стая

Без значение как е обзаведена стаята или колко е голяма, важно е детето да се чувства добре в нея, да расте здраво и щастливо. Липсата на пространство може да бъде заменена от адекватно организиране с различни аксесоари.

детски аксесоари

Допитвайте се до децата – те ще ви кажат какви са техните мечти и фантазии за детската стая. Зарадвайте ги като ги направите част от процеса по избор и декориране на тяхното мечтано място. Момиченцата, например, мечтаят да бъдат принцеси. В детската им стая ще изобилства от розово и сребристо с различни приказни акценти. Леглото може да е балдахин или като къщичка. А защо не добавим и къщичка за кукли, където малките дами ще се грижат за своите избраници.
Момченцата, от своя страна, мечтаят да са пирати, супергерои или да спят в легло с формата на  спортна кола или кораб. С мечтите си децата растат щастливи, а от нас зависи да им осигурим спокойно и изпълнено с емоции детство. Не са нужни много средства за реализиране на детските фантазии. Само доза въображение и желание за реализация.

детско легло кола

Ако имате две деца, най-доброто решение за детска стая е леглата да са във височина, а останалото пространство да е за игри.

За да расте здраво и щастливо едно дете не са му необходими много неща. Нуждае се единствено от свое място и много любов.

Детската стая – мястото, където игрите никога не свършват

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *