Как да изберем подходящи бебешки кошчета?

Изборът на бебешки кошчета е важен за растежа на детето през първите месеци. Тъй като то прекарва повече време в сън, бебешкото кошче трябва да е удобно и практично. Разбира се, има съществена разлика между бебешки креватчета и бебешки кошчета. Най-основното е, че креватчето е по-голямо на размери и почти винаги не се мести. Затова, изборът на кошче е по-практичен с оглед на неговата мобилност, ценова изгодност и краткият срок на употреба. От какво да се ръководите при своя избор на бебешко кошче ?

9 полезни съвета при избор на бебешки кошчета

  1. Когато избирате бебешки кошчета или легълце, мислете за бъдещето.
    Колкото и да ни харесва даденото бебешко кошче, само след няколко месеца до годинка, то вече няма да е актуално. Помислете хубаво за този факт, когато го избирате.
  2. Без излишни неща
    Всички бебешки креватчета си приличат по форма и размер. Важно е обаче какво допълнително има: рафтчета, решетки, различни отделения. Помнете, че колкото по-просто е, толкова по-удобно ще е и за вас да го ползвате ежедневно.
  3. 1 или 2?
    Изборът на бебешки креватчета за две деца е предизвикателство. Няма как да ги поставите в едно, затова съобразете се с големината на стаята и оставащото пространство.
  4. Стабилно и здраво
    Бебешкото креватче трябва да е преди всичко стабилно. При избора си, ръководете се от това дали е достатъчно стабилно, има ли възможност нещо да се откачи от намесата на детето и др. Внимавайте с парапета или така наречената решетка – ако е много твърда, може да създава проблеми. Най-добрият вариант е да бъде обшита с материал, които да омекотява евентуален удар.
  5. С подходяща височина
    Макар да са стандартни в своя размер и височина, ако изберете бебешки кошчета по поръчка, или с нестандартна форма, съобразете се с вашето удобство. Все пак е важно на вас да ви е удобно, когато вземате или слагате детето вътре.
  6. Подходящ цвят и избор на аксесоари
    Сигурност и безопасност са ключовите думи за вашето бебе. Затова, колкото по-малко аксесоари има в бебешкото кошче или креватче, толкова по-добре. Що се отнася до избора на цвета, подберете го с цялостната визия на детската стая. Съвет: избирайте по-неутрални тонове, които създават усещане за уют и чистота. В такава среда трябва да расте бебето – на спокойствие и щастие.бебешко легло Лорели
  7. Удобства и допълнения
    Към удобства и допълнения спадат завивки, чаршафи, възглавници и всички онези предпазни неща в бебешкото кошче. Те трябва да са от естествени материали, за да могат да се перат лесно и да съхнат бързо. Ако искате практично, изберете кошче с шкафчета за съхранение.
  8. Матрак
    Изборът на матрак за бебешкото креватче е от голямо значение. Не се препоръчва дунапренов матрак, тъй като спарва, а и не е особено удобен. Мнението на педиатрите е, че матракът за креватчето трябва да е по-твърде. Не пестете средства за него, защото е инвестиция, която си струва.
  9. Преместването
    Не е тайна, че понякога ще ви се налага да премествате кошчето в другата стая. Ако ще пътувате с детето, важно е кошчето да бъде практично. Има няколко варианта: да изберете сглобяемо, лесно преносимо (леко) или с колелца. Когато купувате кошче, винаги мислете в перспектива – никога не знаете какво може да ви се наложи.Покрай суматохата около предстоящото раждане, може би сте пропуснали да купите някои от най-важните неща за бебето. Разгледайте специалната селекция от продукти за майката и бебето тук. Ще откриете разнообразни продукти с отстъпки в периода 16.04-15.05.2018 г.
9 съвета при избора на подходящи бебешки кошчета
1 / 5 от1 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *