2017 година е към своя край, но търсенето на интересни бебешки имена на момчета продължава. За всички бъдещи родители, които очакват с трепет своите дечица от мъжки пол споделяме най-търсените и интересни бебешки имена на момчета за предстоящата 2018 г.

избор на бебешки имена на момчета

Бебешки имена на момчета – тенденции и вкусове

Изборът на име е сериозна и отговорна задача, която не може да бъде отмината с лека ръка. Името отключва сила и потенциал и се натоварва със съдбата на човека. Особено неприятно е, когато имената ни създават определени асоциации. Например, Петър е онзи от работата, Иван е почти всеки втори, Георги е чичото и пр. За избора на бебешки имена най-често подхождаме по някой от следните начини:

  • избираме името така, че да е с буквата на някой роднина/близък
  • имаме конкретно значещо име в главата, което ползваме, или видоизменяме
  • търсим най-модното, най-интересното и най-значещото име

Всичко това важи с пълна сила не само за бебешките имена на момчета, но и за момичетата.
Тенденцията при избора на бебешки имена на момчета е същата, както при момичетата – повечето родители избират името да е универсално, като например: Александър, Виктор, Мартин и др. Сред чуждестранните имена овации печелят Оливър, Рубен, както и Тиодър (вариант на Теодор). Проучване сред бъдещи родители сочи, че сред най-желаните имена са също и Антоан, Габриел, Марио, както и библейските Адам, Рафаел, Исак.

бебешки имена на момчета

Български или чуждестранни бебешки имена на момчета за 2018?

Макар водеща да е тенденцията към чужди имена, все повече родители избират за своите деца български. За изминалата 2017 г. най-много семейства са кръстили децата си със следните български имена: Георги, Александър, Николай и Мартин. Други предпочитани български имена са Димитър и Иван.

Известен интерес печелят историческите български имена на крале, които през 2017 г. са били значителен брой ( Аспарух, Тервел, Симеон, Калоян, Самуил, Борис и др.) Може би тази традиция ще продължи и при именуването на момчета през 2018 г.

Статистиките сочат, че през последните години не се избират бебешки имена за момчета сред най-често срещаните като Йордан, Атанас, Васил, Стоян, но може би 2018 година ще промени това и ще има повече бебешки имена на момчета.

Не забравяйте, че името носи голяма сила и донякъде помага на човек в земния му път! Каквото и име да изберете за вашето дете, нека бъде с любов! Нека името да краси човека!

Най-интересните бебешки имена на момчета за 2018 г.
3.5 / 5 от4 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *