“Цялата ми философия за Барби беше, че чрез куклата, малкото момиче може да бъде всичко, което тя искаше да бъде. Барби винаги е представена от факта, че една жена има избор.”

Това казва великия Рут Хендлър, създателката на една играчка за момичета, която се превръща в световен хит сред играчките и гради история и до днес… куклата Барби.

Барби винаги намира начин да вдъхнови малкото момиче и да го накара да се пренесе в един свят, пълен с много цветност (е да, розовото преобладава). А главната роля винаги е поверена на куклата.  

      Барби преди

Всички си спомняме, каква беше нашата кукла преди – суетна, кокетна и… перфектна. Пренасяше ни в един розов свят, пълен с вълшебства. Красотата сякаш развиваше нашето въображение.

Перфектно тяло, грим и прическа, гардероб, пълен със стилни облекла и аксесоари. Всичко това беше еталон за някогашната “жена на годината”. Дори и света на истинската мода и световните дизайнери се ръководеха от облика на куклата Барби и какво може тя да предаде.

Това да видиш как един изнервен татко, се реди в някой магазин около Коледа за кукла Барби от най-новата серия, много отдавна не би изненадало никой. Нас още повече 🙂

      Барби днес

Можеш да бъдеш

Днешната Барби е независима, не наложено перфектна, динамична, както е и съвременната жена. Тя може да бъде каквато си пожелае, без отредените рамки на перфектността – спортист, политик, уверена, съвременна жена, пример за малките момичета на нашия век.

Неуловима, дръзка, пленителна, мечтател и….сякаш предвижда бъдещето и го показва на днешните деца.

Новата Барби знае, че мечтите стават реалност и няма нищо невъзможно. Тя е лекар или пилот, домакиня или таен агент. Тя е всичко, което пожелае!

Показва, че екшън приключенията могът да бъдат и реалност, като те приканва да се впуснеш в тях заедно с нея и мотора й.

Или пък част от спасителен отряд, бъдете каквато пожелаете със серията Barbie Spy Squad

Може да е Барби момиче, но тя вече не живее в Барби свят. И новата Barbie Monster High най-сетне затвърждава това. Когато целия свят е на вълна вампири, чудовища и истории след залез слънце, няма как и нашата, известна кукла да не се „качи“ на тази вълна.  

Но дали това е края на нашата, стара Барби? Едва ли! В нашите мисли и тези на децата, тя все пак е класика. Трудно е да си представим един свят без платинено русата й коса и изкрящите й очи. Дори и да си продаде кабриолета и сложи спортен екип, тя винаги ще си остане нашата модна икона. Нашата Fashionista, каквато е и представена в новата ни серия.

Това, което се е запазило от преди и сега, е възможността чрез нея да бъдем в свят, където всичко е възможно.   

Не е чудно, че Барби дори прави нововъведения, опитва се да допринася към технологичен напредък с противоречиви резултати.

Каквито и обаче да са резултатите – с триумфи или спадове, Барби си остава глобална икона, оригинална и най-добрата модна кукла в света, която забавлява и впечатлява истински.

Вижте това изключително видео за това какво се случва, когато малкото момиче са свободни да си представят, какви искат да бъдат.

Барби призовава: Бъди каквато пожелаеш!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *