Училището – място, където растем – физически и духовно. Там прекарваме голяма част от живота си, но късно осъзнаваме, че сме били истински щастливи. За щастие, училището се свързва и с приятни емоции, благодарение на учител, който с работата си и отношението си доказва, че да преподаваш не е професия, а призвание. Затова следва да отдадем значимото на любимия/любимите учители, като подберем подходящи пожелания за учител за различен повод. Надяваме се с тях да ви е по-лесно следващия път, когато детето ви ви попита как да честити рождения ден на госпожата, или пък как да ѝ честити началото на учебната година.

20 специално подбрани пожелания за учител, подходящи за различни поводи

Като родители знаем, че емоциите от празника, какъвто и да е то, са благодарение на пожеланията на близките хора. Когато искрено пожелаеш нещо на някого, то не само се сбъдва, но и оставя красив спомен в него. Научете децата си на тези мили пожелания за учител, за да могат да направят празника му още по-незабравим.

пожелания към учител - идеи

Пожелания за учител в началото на учебната година

Началото на учебната година е емоционален период в живота на всеки ученик. Как да честитим на нашия учител този вълнуващ момент, пожелавайки  му истински важни и искрени неща? – вижте няколко предложения.

1. Честит първи учебен ден, учителю любим! Нека новата учебна година ви донесе много щастие, късмет, послушни ученици с много шестици!

 2. Честита учебна година! Бъдете здрав/а и щастлив/а, за да ни радвате и нас – вашият любим клас!

 3. Щастлива и успешна да е новата учебна година за всички нас и  най-вече за Вас – учителю любими! 

4. Желая Ви новата учебна година да ви изненада с много здраве,хиляди щастливи усмивки, доволни ученици, красиви поводи за празнуване и много лична удовлетвореност от споделените знания! Честит 15-ти септември!

5. Честита нова учебна година! С вяра и късмет – по пътя напред!

ябълка и книга за учител

Пожелания за учител в края на учебната година

В края на учебната година учениците са нетърпеливи за лятото, но това не пречи да благодарят на своя учител/учители за търпението, обичта, знанията и грижите през учебната година. Ето как може да се случи това:

6. (Забавно) Тежката година се изтъркули изведнъж, спомени красиви държат ни сякаш в тъч! Благодаря ви за това, че ни научихте да виждаме красивото, да вярваме в доброто и ни изтърпяхте, макар да беше често извън час! Весело лято и наесен – с песен!

7. Днес е ден последен от учебната година и с гордост и тъга искам да Ви благодаря! За усилията, за търпението, за грижите, за любовта и за всички знания!

8. Учебната година свърши, но ще се видим пак наесен. А дотогава – щастие, любов, здраве и много усмивки. Благодаря Ви за всичко!

дете чете книга

Пожелания за любимия учител при завършване/дипломиране

Дипломирането в гимназия, университет, е емоционален момент, в който ни е трудно да кажем онова, което е в сърцето ни. Затова е най-добре предварително да се подготвим как да изкажем най-добре емоциите си към преподавателите, които са били зад гърба ни през цялото това време.

9. Благодаря Ви за знанията, за вдъхновението, за търпението и усилията, но най-много Ви благодаря за вярата – в мен! Желая Ви от сърце здраве, удовлетвореност и късмет!

10. На Вас дължа успеха си! Благодаря Ви – за вярата, за сбъднатите мечти и за куража да продължавам все напред!

11. Щастие е да бъда ваш ученик! Да черпя знание, вдъхновение, търпение и вяра в бъдещето! Благодаря Ви за всичко, мили учителю! Желая Ви много здраве и безкрайно щастие и удовлетвореност от работата!

Пожелания за учител по случай личен празник: рожден ден, имен ден, сватба и др.

Пожеланията, свързани с личните поводи, са предизвикателство. Ето няколко, подходящи за различен случаи: сватба, рожден ден, имен ден, повишение и др.

12. Честит рожден ден с пожелания за много здраве, усмивки, щастие и успех и много доволни и послушни ученици!

13. Честит празник! Желая Ви от сърце много семейно щастие, вяра в доброто, усмивки в класната стая и много разбирателство, където и да погледнете! Светъл празник!

14. Честит имен ден! Бъдете здрав и нека името ви носи много успехи, щастие и късмет във всичко!

15. Да се прослави името Ви, да ви носи късмет и да се споменава само с хубаво от учениците Ви!

16. Честита сватба, мила госпожо/господине! Желая Ви безкрайно семейно щастие, споделен домашен уют и много споделени мигове!

17. Честито повишение! Нека новият пост ви донесе много удовлетвореност, широко поле за изява, щастие и късмет!

пожелания за учител за рожден ден

18. Честит Ден на славянската писменост! Благодаря Ви за това, че сте избрали да ни учите на мъдрост и вяра, на търпение и добрина! Бъдете здрав/здрава, много щастлива и удовлетворена от работата си!

19. Честит празник на будителите! Вие сте нашият съвременен будител и сме Ви благодарни за всичко, на което ни учите!

20. Честит рожден ден с пожелания за много здраве, вдъхновение, любов, знания и вяра в добрите ученици!

Помнете, че за да бъдат достойни личности децата ви, нужен е добър пример. Научете ги да благодарят, да уважават учителите си и да ги ценят! 

20 подходящи пожелания за учител за различен повод
5 / 5 от6 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *