Вход/Регистрация

Кенгура и слингове


Продуктите в промоция са маркирани със "Слънчице" (), новите продукти с лентичка "Ново!" (), а тези с трайно ниски цени със знак "%SALE" ()

Изгодни оферти:

Всички кенгура и слингове:

Кенгуру за бебе и раница за бебе – емоционални и физиологични ползиБебетата обичат да се сгушват в родителя. Това е време прекарано с мама или тате, в което усещат тяхната топлина и естествени движения; време, в което изграждат близка връзка и доверие. Няма по-подходящ практичен продукт за това от кенгуруто за бебе или ергономична раница за бебе. Тялото на бебето заема естествена, ергономична позиция, движението ви го унася и то лесно заспива по време на разходка. 

Полезни връзки:
Каква е разликата между кенгуруто за бебе и ергономичната раница за бебе?


Когато се чудите кой от двата продукта да изберете, би било добре да знаете разликите помежду им. „Седалката“ на бебешкото кенгуру е доста по-тясна и крачетата на бебенцето висят надолу. При ергономичните раници, „седалката“ е широка и във всеки един момент крачетата на бебето са в поза „жабче”. Тази позиция е най-препоръчителна, когато носите своето бебе. Така се предотвратява риска от луксация или дисплазия на тазобедрените стави.  Освен това, платката е мека и следва естествената линия на гръбначния стълб на бебето, докато платката на кенгуруто за бебе е по-твърда. 

Не всички модели бебешко кенгуро имат колан, който минава през кръста на носещият го родител, а това натоварва допълнително кръста и раменете. Затова, когато избирате бебешко кенгуру, вижте дали се предлага с такъв колан. 

Ергономичните раници за бебе са направени по такъв начин, че тежестта на бебето се разпределя по цялото тяло на носещият го. Коланът и презрамките са добре подплътени и отнемат от тежестта. 
Как правилно да носим бебето в кенгуру


Новородените инстинктивно заемат най-удобната за тях поза веднага щом ги вземете на ръце и ги гушнете. При тази естествена поза те свиват крачетата си по такъв начин, че колената им са по-високи от таза, а гръбнакът им е леко извит. Това е съвсем нормално физическо състояние за бебетата и такова трябва да е и положението им, когато ги носите в бебешкото кенгуру. Краката трябва да бъдат широко разтворени и да имат опора, не трябва да висят надолу и така да пречат на ходенето на родителя, който носи бебчето. 

Ако носите бебето в кенгуру с гръб към тялото си, то е лишено от добра опора, тъй като не е изцяло долепено до тялото на носещия го. В този случай тежестта на бебето не се поема от площта на материята на бебешкото кенгуру и гръбнакът не е в естествената за възрастта си форма. Тежестта пада върху тясната платка или „седалка“ между крачетата на детето и също така измества центъра на родителя, който го носи, тъй като се опитва да се настрои към висящото напред бебе. Най-оптимално е да го носите в кенгуруто за бебе обърнато с лице към вас, така е и най-безопасно.

И така трите препоръки за правилно носене на бебето в кенгуру са следните:
1. Крачетата са широко разтворени (като буквата М) 
2. Гръбнакът е извит (като буквата С)
3. С лице към носещият го


Носенето по този начин кара детето да се чувства спокойно от контакта с родителя, създава усещане за близост и обич. За вас то е несравнимо по-малко натоварващо, отколкото носенето на ръце. Можете да се движите спокойно, а и ръцете ви са свободни. 

Като имате предвид всички тези предимства, разгледайте предложенията на КОМСЕД и се спрете на ергономична раница, кенгуру или слинг - това, което най-добре ще отговори на нуждите на вашето бебе и ще ви улесни при носенето му.

Всички продукти са направени от качествени, дишащи материи, произведени от лидери в грижата за децата като Chipolino, Chicco, Lorelli, Cangaroo, Cybex и др. Те са снабдени с практични удобства като възможност за смяна на позицията, равномерно разпределение на тежестта за намаляване на натоварването при носене, сгъваема опора за главичката на детето, допълнителни джобове, широки удобни презрамки и др.

Не се ограничавайте вкъщи, само защото имате малко бебе – сложете го в раницата, кенгуруто или слинга и излизайте често на разходка. Така ще му осигурите възможност да участва в живота на възрастните, без да лежи изолирано, а вие ще водите активен живот.

Виж още Затвори


Промоции, акценти и трайно ниски цени