Вход/Регистрация
АРХИВ - ИНФОРМАЦИЯТА НЕ Е АКТУАЛНА!
Моля, имайте предвид, че в момента разглеждате статия от раздел АРХИВ на КОМСЕД Online.
2018-05-31

КОМСЕД ПОДКРЕПЯ КАМПАНИЯТА ЗА РАННО ДЕТСКО РАЗВИТИЕ НА УНИЦЕФ В БЪЛГАРИЯ

В периода 23 май – 17 юни обединяваме сили с УНИЦЕФ в България, за дадем шанс на всяко дете у нас да получи пълноценна грижа и възможност за равитие.

Бъдете част от кампанията на КОМСЕД в подкрепа на работата на УНИЦЕФ в България за семейства с малки деца.

·        Дарете 1 лв. или избрана от Вас сума на касите на нашите магазини.

·        Изпратите SMS с текст 5 на номер 1021 и дарявайте 5 лв. месечно (ДДС и такси не се дължат от абонатити на всички мобилни оператори в България).


Даренията ще спомогнат развитието на услугата патронажна грижа, която предоставя безплатни посещения на бременни жени и родители с малки деца. Консултациите включват практически насоки за пълноценна грижа за здравето и развитието на детето в първите 3 години, ключови за неговото бъдеще и успех в живота. Работата на патронажните сестри позволява идентифициране на проблеми в развитието през ранното детство, неглижиране и насилие в семейството. Благодарение на услугата до момента над 11 000 семейства в оластите Шумен и Сливен са получили индивидуална подкрепа от медицинските сестри на УНИЦЕФ. През 2019 г. Министерството на здравеопазването ще въведе патронажната грижа в цяла България. УНИЦЕФ ще подкрепи отблизо процеса чрез техническа и експертна помощ и обучения. Нужно е да бъдат набрани средства, за да продължим успешната работа на патронажните сестри в Шумен и Сливен, докато услугата стане достъпна за всички семейства в България.

Вижте повече за кампанията за ранно детско развитие на УНИЦЕФ и разберете как може да получите безплатни съвети за първите 1 000 дни на детето на www.roditel.unicef.bg