„Играта е най-високата форма на изследване“.
Алберт Айнщайн

В наши дни като че ли се набляга все повече върху образователните дейности. Децата ни ходят на различни курсове, учат няколко чужди езика, посещават кръжоци и допълнителни практики. Това е чудесно, стига да не се „краде“ от времето за детските игри. Пренебрегването на игровите дейности за сметка на образователните би довело до някои негативни последици за бъдещето на децата ни. Например: липса на творчески умения, нестандартни решения, липса на страст, инициативност или компромисност.

Важно е както да образоваме децата си, така и да се вслушваме в техните желания и стремежи. Представяме ви 3 от най-търсените и желани от децата игри и техните предимства.

ИГРА „УДАРИ“

Игра Удари

Тази високотехнологична игра съдържа 4 варианта на забавление! Предназначена е за деца от 6 годишна възраст, но и по-малките братя или сестри с удоволствие биха се включили в нея. Цветните полусфери ще ви предизвикат да правите различни неща. Всяка игра допринася за развиване на отделни качества като: състезателен дух, приемане на емоциите, добра памет, умения за работа в екип и др. Нека ги разгледаме малко по-подробно:

  • Състезателност

Децата искат да се доказват, обичат предизвикателствата и вълнението от очакваната победа. Състезателният дух ги подтиква да развиват своята амбициозност, устременост и да си поставят по-високи цели.

  • Емоции и тяхното приемане

Емоциите от победата или загубата не са за подценяване. Приятелската конкуренция може понякога да доведе до нежелан обрат. Затова децата трябва да се научат да приемат и овладяват емоциите си като уважават победата на противника и приемат загубата като нещо временно, което не означава, че свършва света. Родители, които са изградили връзка на доверие и близост с децата си или са в процес на изграждане на такава, могат да ги насърчават да споделят емоциите от случващото се с тях, а не да ги премълчават. Последното би довело до неувереност или агресия в поведението на децата като следствие от неразбиране и неприемане на техните емоции.

  • Игра в отбор

Учейки се да играят в отбор, децата разбират, че трябва да помагат за постигане на общата цел, дори да трябва да направят нещо повече от това, което са правили до сега. С други думи – разбират, че е нужно да се самоусъвършенстват и фокусират върху общата цел. В допълнение някои развиват и лидерски способности, тъй като за ефективното сътрудничество винаги е важно дали лидера успява да мотивира останалите членове в групата.

ИГРА „МАШИНА ЗА ЗАХАРЕН ПАМУК ЗА ПАРТИ“

Машина за захарен памук за парти

Тази игра казва едно нещо: Забавлявайте се! Светът е достатъчно сериозен, затова използвайте всяка възможност, която ви казва: Забавлявайте се! Всеки от нас познава вкуса на захарния памук от своето детство и ако сега той е заклеймен от Комитетите по здравословно хранене, то в миналото – нямаше подобни ограничения. Да не забравяме също и че това беше голяма радост за нас, която очаквахме с нетърпение. Познайте какво?! Сега не е по-различно. Децата ни също очакват с нетърпение да опитат този магически захарен памук! Няма място за притеснение – машината е напълно безопасна и в списъка с желания на много деца! Направете си сами този топящ се захарен памук, а децата ви ще подскачат от радост!

ИГРА „БУРГЕР МАНИЯ“

Бургер мания

Това е любимата ми игра, защото е толкова забавна и… всеки път ме предизвиква дали ще успея търпеливо да сложа всички съставки на хамбургера, който са ми поръчали и да го поднеса с доволна усмивка на победител Мастър шеф! Освен това с децата ми обичаме да играем на всякакви игри, които изискват внимание към детайлите и любов към нещата, които създаваме.

„Бургер мания“ е игра за цялото семейство. Чрез нея имате шанса да тествате своята способност за концентрация, ловкост, ниво на трудност, състезателен дух, търпение и уважение към успеха на своя опонент. Знайте още, че всяка игра, в която участват ръцете, с които създавате нещо, подобрява развитието на мозъка, вашето мислене и творчество!

Игрите са чудесно и необходимо средство, чрез което детето може да опознае себе си и да намери своя път. А за порасналите и възрастни хора – те са полет към безгрижното детство и нова възможност за творческо развитие.

Други видове игри, подходящи за момичета може да разгледате ТУК, а игри, подходящи за момчета, вижте ето ТУК.

Топ 3 на най-търсените детски игри

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *