Възможно ли е ученето да бъде забавно? Един човек се заема с тази сложна мисия и така се раждат конструкторите ENGINO.

През 2004 г. Костас Сисамос – преподавател по Дизайн и Технология в основно училище в Кипър, технически-инженер по образование – започва да разработва конструктор, който да вдъхновява учениците да търсят иновации. Идеята му е да създаде нова система от частици, които да се сглобяват бързо и да образуват технологични модели. Трудът му е забелязан и получава финансиране от ЕС и ето, че през 2007 г. е готов първия сет конструктори, а през следващите няколко години продуктът ENGINO му вече има над 50 варианта и куп награди и признания.

Какво представляват конструкторите ENGINO?

Те са може би най-модерната и гъвкава триизмерна система за играчки-конструктори на пазара днес! Това, което прави този продукт толкова уникален, е многообразието от иновации във функционалност и ефективност. Патентованият дизайн на частите позволява те да се захващат (свързват) с до 6 страни едновременно! Триангулацията е лесно постижима чрез „T“ и „Г“- образните конектори, без неудобството на всякакви стърчащи елементи, докато разтегателните пръти предлагат точни дължини в рамките на части от милиметъра! Със системата на Engino създаването на всеки ъгъл е възможно или чрез използване на фиксирания 45-градусов конектор или чрез шарнирна връзка. Всеки комплект е специално проектиран, за да бъде творчески и образователен, отприщвайки детското въображение и да правейки ученето забавно.

 ENGINO
Енджино Изобретател – 8 модела коли

Образователните конструктори ENGINO са разработени от квалифицирани педагози и учени, следвали най-новите тенденции в образованието, които комбинират теорията и практиката. Конструкторите използват основни теми от учебния материал, свързани с физика, математика, технологии, инженерни науки. Всеки един комплект съдържа книжка с експерименти, която обхваща широк спектър от теми – механика и прости механизми, структури, законите на Нютон, възобновими енергийни източници и дори програмируеми роботи!

Освен креативността, технологичната и инженерна мисъл, вашето дете ще развие и други полезни и ценни качества:

– Социални умения. Най-забавно е да се играе в компания, така че хлапето ви ще се социализира лесно, докато твори суперкола или кораб.

– Търпение и фокус. Да си творец не е лесно! Изисква се сериозно търпение, много опити и грешки и мъничето ви ще научи това по забавния начин, докато творението му не оживее в ръцете му.

 ENGINO
Енджино СТЕМ – Колела, оси и наклонени повърхности

– Самоувереност и удовлетворение. Най-голямата радост за един професионалист е да си свърши работата. Повярвайте, момченцето ви ще се сдобие с криле и истинско задоволство, когато си завърши конструкцията. Фактът, че се е справило докрай с нещо не особено лесно (дори и за възрастен човек) ще му даде самочувствие и самоувереност.

– И не на последно място конструкторите ЕNGINO помагат на детето от малко да се научи да разчита и следва инструкции – особено ценно умение в ученическите години, където ще трябва постоянно да се сблъсква и ориентира в различни задачи.

Направете услуга на сладурчето си, запознайте го с конструкторите ENGINO. Пълната гама може да видите ТУК.

С ENGINO науката е като детска игра!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *