Mалките деца са по-податливи на изстудяване по една проста причина: по-малките им тела бързо губят топлина. Също така, залисани в игра, те доста по-бавно осъзнават, че измръзват за разлика от възрастните. Тук идва и тежката роля на родителите през зимата да разберат кога детето изпитва студ.

В този ред на мисли, адекватното обличане през студените зимни месеци е истинско изкуство, което всеки родител трябва да владее.

В следващата статия ще ви запознаем с няколко полезни трика как правилно да обличаме малкото си дете през зимата.

Повече слоеве дрехи

Американската академия по педиатрия предлага това лесно правило за зимно облекло: обличайте бебетата и малките деца в още един допълнителен слой дрехи, отколкото възрастните ще носят при същите условия. Защо? Въздухът между слоевете на дрехите всъщност задържа топлината. Наслояването позволява на децата да премахнат яке или пуловер, когато, да речем, сте в движение, вместо да се налага да избирате между прегряване или замразяване.

И все пак, не прекалявайте с наслояването с катове дрехи.

Избягвайте памучните дрехи през зимата

Кой не обича да носи дрехи, на чиито етикет пише 100% памук. Те са идеални през лятото, когато се потим обилно, защото редуцират неприятната миризма и позволяват на кожата ни да диша.

Въпреки това, избягвайте памучните дрехи за децата през най-студените зимни месеци. Защо? Памукът поглъща потта, а мокра дреха + минусови температури = простудено дете. Затова най-добре наблегнете на дрехи от вълна или термо бельо.

Ако вече се чудите какво да изберете, разгледайте в нашия магазин:
Детски дрехи за момче
Детски дрехи за момиче

Въоръжете се с резервни ръкавици и чорапи

От съществено значение е винаги да имате резервни дрехи под ръка през зимата, когато излизате с децата си на разходка. Едно скачане в локва, 10-минутна игра в снега или изгубена ръкавица може да изложи детето ви на риск от измръзване.Затова горещо препоръчваме винаги да носите (поне) резервен чифт чорапи и ръкавици със себе си. Лицето, както и пръстите на краката и ръцете се нуждаят от допълнително загряване Най-вероятно често сте чували баба ви да казва, че краката на човек трябва да са топли, за да не изстине. Това важи за лицето и пръстите на ръцете на детото ви. Измръзване е нещо като зимната версия на изгарянето: уврежда кожата и обикновено причинява скованост. Също така, ако измръзването е в по-големи дози, детето ще изпитва сериозна болка, когато започне да се затопля. Затова уверете се, че малчуганът е въоръжен с водоустойчиви ръкавици и обувки, и с топла шапка и шал около врата.

Усетете момента, когато е време да приберете детето на топло у дома

Важно е да усетите момента, когато да се насочите към вкъщи. Измръзванията започват с червена кожа на лицето,. Ако забележите замръзване по бузите, пръстите или където и да е другаде – или ако устните на детето ви започнат да треперят – определено е време да се отправите към по-топло място.

Надяваме се, че тези лесни съвети ще бъдат от полза на всеки родител, който изпитва затруднения за опази детето си от зимните настинки и грипа.

Полезени трикове за обличане на детето през зимата
5 / 5 от1 гласа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *