Всичко започва в началото на 1974 година…

Първите по рода си такива играчки, пренасят децата в един приказен свят на рицари и индианци. Те са пластмасови и всеки продукт се сглобява ръчно – от човечетата, до аксесоарите към тях, принадлежности, сглобяеми къщи, пособия за живеене и работа.

Първоначално, продуктовата гама е малка и не дава големи шансове на компанията да се развие и да спечели детското внимание с разнообразие и необятност. Търговците на едро и дребно в Германия, не са били убедени в силата на PlayMobil и не давали много шансове да завладеят пазара.

Но всичко в живота понякога изненадва… особено, когато става въпрос за света на играчките :). Така и станало! Съвсем неочаквано за всички, един холандски търговец на едро погледнал с други очи на идеята, която стои зад PlayMobil и направил първата голяма поръчка.

След като били изработени, те поели своя път към щандовете на магазините за играчки, готови да покажат на света, че децата отдавна това и са чакали да видят.

В началото, опаковъчната кутия не била с традиционен син цвят, както е тя днес. В своя старт, всяка серия си имала свой собствен цвят и подробно описание на кутията. При серията рицари, доминиращия цвят бил зелен. Индианците си били запазили своя огнена тематика – червената, а малките строителни работници с всичките видове аксесоари придружени към тях, влезли в синя опаковка.

Първият производител, който стартира изработката и дава шанс на идеята – Geobra, приключва годината с изненадващ бум, разбира се благодарение на така вече познатите ни играчки.

В края на 1974 година, PlayMobil вече са изпратили тяхното послание, системата е доказана и определено работи. Последва създаване на търговски компании във Франция, Белгия, Италия, Англия, САЩ.

Изгражда се нещо невиждано до този момент: PlayMobil FunPark – изложбени пространства, детски площадки обвързани с играчките.

PlayMobile разбива всички очаквания и днес е един от най-големите производители на детски играчки в света. През юни месец, миналата година, си отива неговия създател Хорст Брандстатер, но мисията на компанията продължава.

Днес до този свят може да се докосне всяко дете, малко или голямо. Наборът от серии е пълен, а разнообразието от тях голямо. Днес децата мога да построят къщи, басейни, самолети, да направят свой собствен голям зоопарк. Чрез сериите, имат възможност дори да научат правилата за движение и да влязат в ролята на регулировчици. Да бъдат ветеринарни лекари, да построят училище, салон за красота или моден бутик. Всичко, което си пожелаят, благодарение на серията PlayMobil City Life.  Като неусетно в играта, те се учат и на много важни житейски уроци. Влизат в света на спорта със Sports Action, в който има дори космически кораб с астронавт, а забавата си остава основен приоритет.

 

А когато си малко момиченце, нещата винаги са пресъздадени в приказка. Приказка, в която не присъстват само принцеси, но и летящи феи, еднорози, приказни пособия и други забавни аксесоари от бляскавия свят на PlayMobil Fairies. За момчетата остава да бъдат част от този свят на приказки, чрез невероятните сглобяеми дракони от серията Dragons, които ще преобърнат представата за магическото. Така, те използват своето въображение и създават магически моменти с часове забавление.

Ще останат и не по-малко очаровани от нашествието на пирати и рицари, които „разказват“ истории чрез PlayMobil Knights. Възможността, да защитят царската империя със своята мощ и сила, да намерят скритите съкровища, да строят замъци, да яхнат кон и да открият скривалища, е просто невероятна.

Децата могат да изпитат от близо невероятния, приключенски свят на PLAYMOBIL, да се докоснат от близо до тези мини фигурки, които сякаш всеки момент ще оживеят, да създадат с тях свой собствен реален исторически или градски свят. Приключението вече е на преден план, а то залага на въображението.

Те пресъздават реалния свят и развихрят въображението на децата, като ги провокират да разказват истории с тях. Този техен свят е толкова пъстър и необятен, придружен от всеки един детайл от ежедневието.

Създадени да впечатляват, играчките от PlayMobile се грижат за интелектуалното развитие и забавлението по интелигентен начин за малки и големи.

Няма как да пропуснем да ви покажем и две от любимите ни серии. Една от тях е PlayMobil Country, в който има невероятни сетове – конюшни с кончета, огромна ферма за сглобяване, алпийска къща, фермерски пазар с плодове и зеленчуци, трактори и голям набор от фермерски пособия, както и разбира се главните герои – фигурките на Плей Мобил, готови да бъдат сглобени и сякаш да „оживеят“.

Другата ни любима серия е PlayMobil Action, в която всеки сет, всяка част от тях, е създадена да създава приключение, екшън, неспирна игра. Тази серия има абсолютно всичко, за което едно дете може да си мечтае – полицейски коли, моторна спасителна лодка, хеликоптер, полицейски спасителен отряд, преносим полицейски участък, пожарни коли и камиони, разбивач на метеорити, дори екип който е готов не само за пътната обстановка, но и да построи цял град… градът на PlayMobil.

А сега можете да го видите и на живо в София, пред вас. Да, прочетохте добре! 🙂

От 3-ти до 13 ноември, посетете мол Сердика Център, ниво – 1 и заедно с вашето дете, станете част от PlayMobil фест.

По време на изложението ще можете да разгледате серии от поредицата, витрини пълни с необятния свят на играчките, има места за игра и много приключения и изненади.  

Гвоздеят на събитието са гигантските фигури, като пирата и рицаря, които ще оставят вашето дете без думи. След което, ще остане само време за игра.

Повече за събитието, както и снимки, можете да видите тук.

Очакваме ви!

PlayMobil може да не е толкова популярен, колкото неговия сходен „съюзник“ и конкурент Лего, но след 40 години, играчката е все още популярна сред деца и възрастни и си има своите верни последователи.

Добре дошли в света на PLAYMOBIL

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *