Да бъдеш родител е предизвикателство. Постоянно трябва да измисляте нови занимания за децата, но не винаги е лесно и не на всеки се отдава.

За да имате пълен арсенал от идеи за забавления на вашите палавници, ние създадохме една нова поредица в нашия блог, която се казва „100 ЗАБАВНИ ИГРИ ЗА ДЕЦА“.

Всяка седмица и по-конкетно – всеки петък ще можете да прибавяте още една игра към вашия запас от детски забавления, която ще откриете тук и така ще изненадате вашето дете. А както знаем, децата обожават изненадите!

Игра № 1 за деца
ТОПЛО – СТУДЕНО (с допълнения) 

УСЛОВИЕ

Детето трябва да избере някакъв предмет – например плюшена играчка или друг любим предмет, а вие трябва да го скриете някъде – в гардероба, зад телевизора, под възглавницата или др. Целта е то да намери играчката. Когато се приближава все по-близо до нея, казвате: „Топло“, а ако се отдалечава, казвате: „Студено“. После се разменяте.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВАРИАНТИ

Направете малки талончета (без да съобщавате предварително на детето, нека бъде изненада!) с указания къде да продължи да търси. Например: „Направи две мечешки стъпки на дясно“ или „Скочи като заек и погледни на горния рафт“, „Отиди и отвори най-леденото нещо в къщата“ (хладилник или фризер, за който то трябва да се сети), или „Провери при твоята любима книга“ (или място, ако има такова).
Ако децата са по-малки, прочетете им фразите, за да им е по-интересно.
Включете и мотивиращи бележки като: „Почти успя!“, „Продължавай напред!“, „Ти можеш да го намериш!“, „Справяш се отлично!“. Нека бележките бъдат цветни – използвайте червен химикал, флумастер или оцветете хартията.

Не забравяйте да дадете награда на детето, която ще стимулира неговата активност. Това може да бъде стикер, балон, бонбон или друго, което ще го зарадва.

ЗАБАВЛЕНИЯ чудесни и ИГРИ интересни
очаквайте от нас и бъдете в час!

Ако искате да научавате още интересни и полезни неща за по-малките, а също и по-големи дечица, последвайте ни и ето тук: www.facebook.com/comsed.net

Топло – Студено (100 забавни игри за деца)
5 / 5 от3 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *