Да откриеш точната бебешка количка , се оказва истинско предизвикателство! Когато времето е хубаво ти се иска хем мъничето да види слънце, хем да бъде добре скрито от всякакви насекоми; хем количката да прави маневри из парковите алеи, хем да е лека и лесна за употреба… и така условията стават безброй. Нищо чудно, че сестра ми смени 4 колички за 1 месец, докато най-накрая откри, каквото търсеше и то почти под носа ни – в един от магазините на КОМСЕД.

Ако и вие сте на кръстопът, почесвайки се и чудейки се каква количка да вземете за малкото си съкровище, ще се опитам да ви помогна с няколко съвета, тъй като вече съм леля полу-експерт в сферата на бебешките колички!

Имайте предвид, че те се делят на групи и аз бих ги обобщила в три :

летни – значително по-леки и удобни за маневриране и навигиране дори с една ръка, но пък не особено стабилни;

стандартни със зимен кош – те са по-тежки и не се управляват с такава лекота, но пък са солидни и скриват бебето от всички страни;

комбинирани – бебешка количка за лятото, която лесно може да стане зимна! Две в едно, ползите са ясни.

Съобразно сезона, бюджета и желанията ви, сами избирате кой е вашият вариант, но това не е всичко. Обърнете внимание на следното:

Комбинирана детска количка Hauck Malibu XL All In One, Rock

Колела

Опциите са две – с 3 или 4. Триколките са по-бързи, по-маневрени и по лесно минават определени тесни пространства, но не са толкова стабилни. Не живеем на писта, така че съветът ми е да се спрете на бебешка количка за лятото с четири колела. Хубаво е да са по-големи, самозавиващи и да могат да се помпат – този тип колела прави по-добър баланс и намалява максимално друсането.

Колан

Задължително е количката да има колан и той да се закопчава лесно, но да е сигурен. Ако бебето ви е новородено, може да не купувате количка с рейка, тъй като тя служи единствено то да се хваща, ако реши. За майките често е просто неудобна преграда.

Дръжки

Бутането на количка си е направо спорт. А вие ще бутате часове наред, месеци наред, така че тествайте внимателно. Няма значение дали са две или една слята, важното е да са удобни да можете да ги регулирате. Би било плюс да се обръщат, така че да имате избор дали мъничето да гледа напред или срещу вас.

Ако дръжките не се обръщат, вижте дали кошът се върти за постигане на същия ефект. Колкото повече расте, толкова по-любопитно ще става бебето ви и е хубаво да сменя гледките.

Облегалка

Без значение от възрастта , количката трябва да има падаща облегалка. На сладурчето ви може да му се доспи по всяко време и за да не оглушеете от рева му, по-добре му създайте комфорт.

Детска комбинирана количка Lorelli Luna 2в1, Grey&Blue

Спирачки

Задължително е колелетата да имат работещи спирачки! Тествайте, докато не се уверите, че не заяждат и са надеждни. Не искате количката да тръгне сама в най-неподходящия момент нали?

Материя

Материята трябва да е здрава, да се почиства лесно и за бебешка количка за лятото да дава възможност да бебето ви да диша.

Багажник

Не си купувате автомобил, а количка, ала багажникът е важен. С мъничето ще пазарувате заедно и е страхотно удобство да имате достатъчно място, където да складирате покупките, без да затруднявате мобилността си.

Размери

А когато стигнете до колата, гледайте количката да може да се пъхне и в нейния багажник! Бебешката количка трябва да може лесно да се носи и побира в различни места сгъната.

Комбинирана детска количка Hauck Shopper Trio Set Almond/Cavier

Аксесоари

В общия случай бебешките колички вървят с комплект столче за кола, порт бебе, чадър, дъждобран, понякога чанта. Ако ги купувате поотделно, ще ви излязат по-скъпо, така че имайте предвид с какви аксесоари върви количката.

От друга страна, не всичко може би ще ви бъде необходимо. Например често столчето за кола и порт бебето изпълняват една и съща функция, особено при новородено дете, така че преценете от какво имате нужда.

Гаранция/плащане

Качествените бебешки колички не са евтини. Някои магазини дават опция за пазаруване на изплащане, попитайте за такъв вариант, ако не разполагате в момента с цялата сума.

Важно! Погледнете гаранционния срок и услугите включени в него при нужда.

А сега, след като имате идея за какво да следите, може да си изберете бебешка количка и аксесоари за вашето бебче ТУК.

 

Перфектната бебешка количка – мисията възможна!