Вход/Регистрация

Често задавани въпроси


Търсенето на желания от Вас продукт измежду хилядите такива в сайта се осъществява по няколко много интуитивни и лесни начина:

a. Текстов филтър (лупичката):

 • ако знаете артикулния номер в номенклатурата на КОМСЕД или пък производствения код на продукта, го написвате в полето за текст и стигате до него;
 • ако напишете ключова дума или част от нея, или словосъчетание ще получите всички артикули, в чието име или описание присъстват същите. Напр. ако напишете „Барби” ще получите всички продукти, които са на тема „Барби” т.е. освен куклите Барби и всички други продукти имащи отношение към „Барби”. Падащото меню (autosuggestion) Ви подпомага да стигнете по-бързо до търсения продукт;
 • текстовият филтър работи в комбинация с другите филтри и ако се случи да няма артикули, които да отговарят и на текстовия и на останалите филтри, получавате възможност да повторите търсенето в целия списък от продукти - т.е. с изключени останалите филтри.

b. Търсене в Категория, Марки, Артикулите в промоция и в TV реклама.

 • ако търсите в продукти от определена категория, марка, или такива в промоция, можете да влезете в съответния раздел вдясно от бутона "ДЕТАЙЛНИ ФИЛТРИ", да последвате търсеното разклонение и накрая да използвате и филтрите за допълнително прецизиране;
 • можете да използвате също бързата навигация в раздел "Търси в:" (или сините иконки) на началната страница, ако търсите в продукти от определена категория, или такива в промоция, или в TV реклама, а марката можете бързо да изберете от лентата с логата на марките.

c. Детайлни филтри.

Детайлните филтри Ви дават възможност да зададете основните и важни характеристики на търсените продукти, като: категория/подкатегория/вид; марка/серия; филмов герой; пол; възраст; цена; нови артикули; продукти в TV реклама и продукти в промоция. Важно е да имате предвид, че:

 • Избраните филтри работят „едновременно” - т.е. стесняват множеството на показваните продукти до тези, които отговарят на ВСИЧКИ ИЗБРАНИ критерии.
 • Когато има вече избрани филтри и отворите падащото меню на друг филтър, ще можете да избрате само опциите в тъмен шрифт, за които числото в скоби (броят на отговарящите на филтрите артикули) е по-голямо от 0. Тези стойости на филтъра, за които няма продукти ще са не-активните и бледо-сиви. Т.е. ако например сте избрали във филтъра за „Възраст” стойност 5-8 г. и след това отворите филтъра „Марка/Серия” ще видите активни само тези стойности за марки, от които има артикули, чиито възрастов интервал има сечение с интервала 5-8 г.
 • Ако след избора на няколко филтъра стигнете до положение, че няма нито един продукт, то трябва да премахнете някой от избраните филтри.
 • Когато кликнете върху бутончето на филтъра, прозорчето за избор се показва и застопорява до излизане или клик извън него.

Заб. Филтрите могат да бъдат избирани в произволен ред. Напр. можете първо да изберете възраст и пол и след това категория и марка.

a. Дали даден продукт е наличен в онлайн магазина се вижда още когато застанете с мишката върху него:

 • зеленото кръгче с отметка означава че е наличен;
 • оранжевият триъгълни с удивителна означава, че артикулът е с ограничена наличност (т.е. необходима е физическа проверка за потвърждаване);
 • червената задраскана количка означава, че артикулът не е наличен в онлайн магазина (но може да бъде наличен в някой от физическите магазини)

b. За да проверите в кои физически магазини е наличен даден артикул е необходимо да влезете в продуктовата му страница (като кликнете върху него) и отворите раздел „Наличности по магазини“

c. Възможно е някои артикули да са налични само във физически магазини и обратното – само в онлайн магазина.

a. Поръчването на артикул става като го добавите в количката и приключите поръчката;

b. Приключването на поръчката става по 2 начина:

 • Като гост (без регистрация) - като зададете име, телефон, адрес за доставка и начин на плащане;
 • И като регистриран потребител – като влезете в своя профил. Този метод Ви дава редица удобства, като възможност да следите статуса на Вашите поръчки, история на поръчките и др.

c. Избор на куриер: нашите логистични партньори са Speedy и Econt. Доставка до адрес на клиента можем да извършим само чрез Speedy, а доставка до офис на куриер можем да извършим и със Спиди и Еконт.

d. Цена за доставката:

 • Доставки се извършват само до адреси на територията на Р. България. Доставка извън страната е възможна само при заплащане с кредитна или дебитна карта и при предварително съгласувана цена на доставката.
 • Цената на доставката на поръчки над 80.00 лв. и общо тегло до 30 кг. е 2.00 лв. до адрес в страната и безплатна до офис на куриер (СПИДИ или ЕКОНТ)
 • Цената на доставката на поръчки до 80.00 лв. и общо тегло до 30 кг. е 5.50 лв. до адрес в страната и 3.50 лв. до офис на куриер (СПИДИ или ЕКОНТ)
 • Цената за доставка при общо тегло  над 30 кг. е 20.00 лв., като ако в поръчката има повече от 1 артикул с единично тегло над 30 кг., то тази сума се умножава по броя на тези артикули.
 • Срокът за обработка на поръчките е до 3 работни дни (освен в случаите, в които на страницата на самия продукт е посочен по-голям срок или по време на кампания, когато срокът за обработка и предаване на куриер е обявен в поясненията към количката). Към този срок трябва да се имат предвид и 1 или 2 дни за куриерската услуга, освен ако куриерите (СПИДИ или ЕКОНТ) не са обявили по-голям срок.
 • Поръчки направени в петък (след 16:00 часа), събота и неделя започват да се обработват от първия работен ден.
 • Потвърждение на поръчката става само по електронен път - следете мейл-а си за информация относно състоянието и движението на поръчката.
 • Възможно е поръчката да бъде разцепена на 2 или повече доставки, ако поръчаните артикули не са налични в един и същ склад, но таксуването в случаите, в които се дължи цена за доставката, е само веднъж. 
 • Куриерските фирми, с които работим са СПИДИ и ЕКОНТ (доставка само до офис).

Можете да платите поръчката с по два начина:

a. Чрез наложен платеж (на куриера);

c. При нереализирана онлайн поръчка, сумата може да бъде възстановена само към BG сметка. Ако откажете онлайн поръчка, платена с карта, преди да бъде изпратена от наша страна моля, да ни уведомите писмено на [email protected] - сумата не се възстановява автоматично.

a. За да ползвате талон за отстъпка при покупка онлайн е необходимо да влезете в профила си с имейл-адреса на който сте получили талона, след което същия автоматично Ви се показва най-долу в кошницата. Изберете го и кликнете в/у бутона „ПРИЛОЖИ“. Отстъпката се вижда на съответния ред на продукта. Ако пазарувате като гост е необходимо да въведете ръчно кода в полето "Промо код за отстъпка" и да кликнете в/у бутона "Приложи".

b. За да го ползвате при покупка в магазините е необходимо да го разпечатате или покажете директно от мобилното си устройство на касата. Моля, имайте предвид, че на фискалния бон цената излиза с вече приспадната отстъпка.

a. За да ползвате талон за подарък (Ваучер) при покупка онлайн е необходимо да влезете в кошницата и да въведете ръчно кода в полето "Промо код за отстъпка" и да кликнете в/у бутона "Приложи", а в инструкциите към поръчката да въведете номера на касовия бон, с който е закупен ваучера.

b. За да го ползвате при покупка в магазините е необходимо да го представите на касата, заедно с касовия бон, с който е закупен ваучера (след проверка касиерката ще Ви върне касовия бон). Моля, имайте предвид, че на фискалния бон цената излиза с вече приспадната сума на ваучера.

Моля, имайте предвид, че и в двата случая талонът за подарък е невалиден, ако не е съпроводен с касовия бон з покупката му.

a. Имате право в срок от 14 дни да се откажете безусловно (изцяло или частично) от извършената от Вас поръчка на сайта ни www.comsed.net, без да заплащате каквито и да е разходи, с изключение на:

 • тези за доставката в случай, че сте избрали различен от стандартния ни начин за доставяне на поръчката,
 • разходите за връщането на стоката обратно.

b. 14-дневният срок започва да тече от датата на   приемане на доставката от Вас или от трето лице, намиращо се на посочения от Вас адрес за доставка.
В рамките на горния срок следва да върнете стоката по следния начин:

 • като я изпратите на следния адрес: КОМСЕД АД, гр.Пловдив, бул.Руски 54, Марково Тепе МОЛ, ниво 2 с платени от Вас куриерски разходи. В този случай трябва задължително да бъде надлежно попълнен  Формуляр за отказ от поръчка, в който да ни посочите и банкова сметка по която ще Ви бъде възстановена заплатената от Вас сума в рамките на 14 дневен срок.

c. Следните условия са задължителни за да бъде приета върнатата от Вас стока

d. Заявлението за отказ от поръчката можете да изпратите по:

 • електронен път на [email protected] като посочите в полето "subject"  "Отказ от поръчка № ........." /трябва да посочите номера на поръчката/.
 • или по пощата на посочения по-горе адрес

e. При изпълнени условията по т. c. и d. сумата за възстановяване ще Ви бъде преведена на посочената сметка в 14 дневен срок, който започва да тече от по-късната от датата на получаване на заявлението за отказ и датата на получаване от нас на върнатата стока.

*Суми се възстановяват само по български банкови сметки.

f. За повече информация моля, посетете сайта на Комисията за Защита на Потребителите. Можете да влезете в сайта директно от тук: КЗП

a. При откриване на фабричен дефект на артикул от категорията на  детските играчки можете да предявите рекламация по един от следните начини:

 • в най-удобния за Вас магазин (вижте списъка тук: Списък с Списък с адреси на магазините), където и ще Ви бъде подменен дефектния артикул или възстановена заплатената сума, ако няма наличен такъв;
 • като ни изпратите имейл на [email protected] в свободен текст, с кратко описание, снимка на дефекта и приложена снимка на платежния документ/номера на поръчката;

b. За артикулите, за които е посочен гаранционен срок по време на експлоатацията, фирма КОМСЕД АД се задължава да отстрани дефекта в срок от 30 дни от представянето на продукта за рекламация по един от описаните в т. a. начини.

Задължително е да представите касов бон или фактура за покупката на артикула от магазините на КОМСЕД.