Вход/Регистрация

Катерушки и други за игра на двора


Детски играчки и площадки за игра на двора:
Детски играчки и площадки за игра на двора:

Детски пързалки и други съоръжения за игра на открито 


Игрите на открито не са старомодни, а необходими за психическото и физическото здраве на детето. Знаем, че електронните устройства на нашето време имат своите ползи, но нищо не може да замени усмивката на малчуган, който се е покатерил на детска пързалка и размахва победоносно ръце в очакване на приключението да се спусне надолу с весел вик. Или игрите на криеница в двора на баба и дядо, а после сладката, приготвена от баба храна върху детската маса за пикник със столче или играта с приятелчета в детска къща или детска палатка. Ние, възрастните също можем да се възползваме от възможностите за игра навън с децата, което несъмнено ще доведе до подобряване на физическата активност и намаляване на стреса. Полезни връзки:


Какво да избера за игра на открито? 


Катерушки за деца и детски пързалки и техните ползи


Детска къща, маса и столче за деца и защо децата ги обожават


Люлка за деца 


Детска палатка 


Пясъчник и надуваеми детски басейни


Детски батут 
Какво да избера за игра на открито


Насърчавайте детето да играе повече време навън. Освен, че то ще разбере къде са неговите граници, ще се научи как да изразява себе си и ще изгради самочувствие. Вижте с помощта на кои детски съоръжения ще разбудите любопитството и желанието му за игри навън.

Катерушки за деца и детски пързалки и техните ползи


Докато растат, мъничетата търсят и изследват всичко наоколо. Какъв по-добър начин за подпомагане развитието на техните умения от детските катерушки и детски пързалки. Децата търсят начини да се изправят и по безопасен начин да се забавляват. Детските катерушки за двор са идеално решение за тяхната нужда от предизвикателства и развитие на въображение. Те ще съдействат за развитие на фините двигателни умения като хващане, стискане, улавяне, захващане, контролиране и др. Тази сръчност ще им бъде в полза на по-късен етап, когато трябва да държат молива, флумастера или химикала в училище. 


Катеренето и спускането по детската пързалката помага на децата да се чувстват уверени, да се изправят срещу предизвикателствата и да бъдат независими. 


Мисленето за това къде да поставят ръцете и краката си, планирането или избирането на друг път, както и преценяването да не паднат и да не се наранят помага за решаването на проблеми – с други думи – стимулира критичното мислене. Активното движение ще подобри и тяхната концентрация. 


Детските пързалки не са само за катерене, но и за общуване и влизане в различни роли. Така че, ако искате да развиете социални умения, като комуникация и водене на преговори от ранна възраст, катерушките за деца и пързалките са фантастичен избор.


В Комсед предлагаме различни видове пързалки на престижната марка Little Tikes: център за игра с пързалка, пързалка-къщичка, пързалка с място за криене, комбинирана люлка, пързалка и къща и др., а също и детска сгъваема пързалка на Chicco.

Детска къща, маса и столче за деца и защо децата ги обожават


Детството е стълба към мечтите. Дайте на децата си възможност да развихрят своето въображение и креативност в безопасна среда. Най-вълнуващите игри се измислят в детска къща за игра на двора или на маса със столче за деца, които си правят пикник сред природата. Ако сте от заетите родители, които не успяват всеки ден да изведат децата в обществените паркове за разходка, купуването на детска къща за двора или за вкъщи, или маса за пикник със столче за деца е добра инвестиция. Заниманията в детската къща ще поддържа децата активни и здрави. Движението ще развива все повече тяхната координация между частите на тялото, а къщичката ще стимулира как да ги използват по креативен начин. От своя страна, това ще подобри и качеството на съня им. Игрите в детската къща с приятели ще повишат социалните умения на децата, тяхната самостоятелност и отговорност.


В Комсед предлагаме детски къщи за игра с любими герои като: Мики маус, Мини маус, Замръзналото кралство, Cry babies, джунгла на марката Injusa. Други видове къщи за деца, ограда, маса и столче за деца са на марките Little tikes и Chicco.

Люлка за деца


Когато си дете, има ли нещо по-хубаво от това да летиш? Ето защо един от най-любимия продукт е люлката за деца. Люлеенето е забавно. Но освен това, то има и своите предимства. Люлеенето на люлка за деца ги учи на осъзнаване на тялото, помага за двигателните умения и координацията и намалява стреса. По време на люлеенето, тялото се движи напред-назад и детето непрекъснато трябва да разбира къде е разположено, позволявайки на мозъка да обработва разбирането как да задържи тялото в позиция, докато гравитацията го избутва и дърпа.


Люлеенето на детската люлка е добро упражнение за мускулите, тъй като се използват няколко мускулни групи наведнъж. Коремните мускули позволяват на детето да стои изправено в центъра на люлката, но то трябва да използва и краката си, за да поддържа движението на люлката. Ръцете също се използват, докато се държат за въжетата или веригите. Несъмнено детската люлка носи физически ползи на децата, които прекарват време навън за разлика от останалите техни връстници, заседнали у дома. Други забележими предимства са подобряване на вниманието, социалното общуване и настроението.


В Комсед се предлагат пластмасови люлки на любими герои от анимационни филми като Спайдърмен, Колите, Мики Маус, Барби. Ще намерите и детска люлка тип люлеещ се кон и люлка за две деца.

Детска палатка 


Детската палатка е една от най-добрите играчки, които вдъхновят детето да създава свои истории. Можете заедно да изберете палатката – това ще го стимулира предварително спрямо цветовете, формата или любимият герой и всичко, което обхваща неговите предпочитания. Едно от неоспоримите предимства на палатката за деца е, че е лека и можете да я носите почти навсякъде - във вашия двор, в парка или на плажа, когато сте на почивка. Така децата винаги могат да имат специално място за себе си. Детското въображение не знае граници. Ще се изумите по какви различни начини може да послужи детската палатка – като замък, пещера, убежище, тайно място, собствена къща и какво ли още не. Освен, че допринася за развитието на ума на детето, детската палатка изисква движение, пълзене, завъртане, достигане и хващане. Това спомага за координацията на мозъчните полукълба. Палатките позволяват на децата да планират своите движения при влизане и излизане.


Освен в място за игра, палатката може да бъде място за четен или за следобедна дрямка.


Двойно предимство на детските палатки е, че желанието на детето да има свое тайно място, където да се скрие от външния свят (колкото и странно да звучи предвид другото желание за шум и внимание), осигурява тишина и спокойствие и за родителите. Това е доста добра причина да се спрете на палатка за детето си.


В Комсед ще намерите различни видове детски палатки – някои от тях са с любими на децата герои: Барби, Колите, еднорог, Елза от Замръзналото кралство, Спайдърмен, кукла LOL Surprise, светлинна диско палатка.

Пясъчник и надуваеми детски басейни


Има огромни ползи за децата да играят с пясъка в пясъчник. С помощта на родителите, малчуганите биха могли да усвоят дори математически понятия. Пясъкът може да приема неограничени форми, а децата използват различни части от мускулите си, за да изсипват, копаят, загребват, пресяват пясъка и носят кофата с пясък или вода. Играта с пясък подобрява фокуса на вниманието на детето.


Пясъкът се използва и като част от терапевтично лечение. Чрез пясъчни игри децата могат да изразят емоциите си по невербален начин и да постигнат чувство на комфорт и сигурност. 


Не е нужно да отидете на плажа, за да направят децата ви пясъчни замъци. Изберете подходящ пясъчник за вашия двор. В Комсед ще намерите дори пясъчник-басейн с две части, като едната може да се използва за пясъчник, другата за мини басейн или за покривало на пясъчника. Ще намерите и най-различни видове детски надуваеми басейни за игра на двора. Известната марка INTEX предлага разнообразни продукти за горещите летни дни – надуваем център за игра с различни форми и асортименти.

Детски батут 


Скачането на детски батут укрепва и удължава мускулите и подобрява гъвкавостта. Освен повишаване на двигателните умения, други предимства са: по-добра стойка, баланс, страхотна тренировка за сърцето, контролиране на тялото, подобряване на самочувствието.


Сред най-предпочитаните и продавани продукти в Комсед е Трамплин 3-в-1 smarTrike с 3 различни етапа - подходящ за деца на възраст от 10 месеца до 5 години.


Виж още Затвори