Вход/Регистрация

Детски столчета за кола

Продуктите в промоция са маркирани със "Слънчице" (), новите продукти с лентичка "Ново!" (), а тези с трайно ниски цени със знак "%SALE" ()


Бебешки и детски столчета за кола:

Детски и бебешки столчета за кола

Столче за кола - важна необходимост за всяко семейство


Пътуването трябва да бъде комфортно и най-вече безопасно. Това важи както за възрастните, така и за децата. Детските столчета за кола са задължителен елемент в съвременното ежедневие. Активният живот в наши дни предлага безкрайни възможности, които включват водене на децата не само на детска градина, но и на спортни занимания, забавления в парка, при баба и дядо, на лекар, почивка и други различни места. Във всички случаи гарантирането на безопасността им е най-важното задължение на родителите.

За да бъде детето ви максимално защитено, е задължително използването на специализирана детска седалка (столче) в автомобила до достигане на възраст от 12 години и/или 150 см. височина.


Полезни връзки:Видове столчета за кола 

Видовете столчета са разделени в 5 групи в зависимост от големината на детето (неговата тежест) и имат специфични препоръки за употреба.
Какви видове столчета за кола има?

* При избора на столче се ръководете от тяхната класификация по групи в зависимост от теглото на децата:Столчета за кола за новородени и деца до 1 година

Пътуват в седалки, поставени с лице обратно на посоката на движение. Този вид столчета могат да се поставят както на задната, така и на предната седалка на автомобила. Когато столчето на детето е разположено с гръб към движението, трябва да деактивирате въздушната възглавница на това място.
Столчета за кола за деца между 1 и 4 години

Пътуват в седалки, които са снабдени със специални ремъци/колани. За безопасното прикрепяне на детската седалка към задната седалка на автомобила се използват фабрично инсталираните колани на автомобила или системата ISOFIX.
Столчета за кола за деца след 4 годишна възраст

До достигане на 12-годишна възраст или височина от 150 см., детето трябва да ползва фабричноинсталираните предпазни колани на автомобила заедно със специална повдигаща седалка.Предпазните колани са проектирани за хора, по-високи от 150 см. В случай че дететое по-ниско и не ползва повдигаща седалка, коланът може да го нарани.
Препоръки за по-голяма безопасност при използване на столче за кола

  1.  Препоръчва се возене на децата с гръб към движението;
  2. Системите за безопасност трябва да осигуряват защита и при евентуален страничен сблъсък и по-добра подкрепа в областта на главата, врата и гърба;
  3. Препоръчва се децата да пътуват в детско столче (а не с повдигаща седалка), дори след навлизане в III група (между 22 и 36 кг.), тъй като то осигурява допълнителна защита при страничен удар.
  4. Закопчайте ремъците на столчето, така че да остане не повече от 2 пръста разстояние между колана и тялото на детето.
  5. Свободно стоящ багаж в купето застрашава Вас и детето Ви – при инцидент или рязко спиране предметите могат да наранят детето Ви.
  6. Дори за кратко разстояние, не дръжте детето в скута си. Ако се налага да го вземете в ръцете си, за да го нахраните или друго, преди това спрете моторното превозно средство на безопасно място. След като върнете детето в столчето, продължете пътуването. 

За лесен монтаж, с минимален шанс за грешки при поставянето е разработена специална система, наречена ISOFIX.


ISOFIX Е ЕВРОПЕЙСКА СИСТЕМА ЗА ПРИКРЕПЯНЕ НА СТОЛЧЕТО В КОЛАТА И Я ИМА В 99% ОТ АВТОМОБИЛИТЕ, ПРОИЗВЕДЕНИ СЛЕД 2006 Г. СИСТЕМАТА СЕ ПОДДЪРЖА И В БАЗОВИТЕ МОДЕЛИ АВТОМОБИЛИ. АКО ДЕТЕТО МОЖЕ ДА СИ ИЗВАДИ РЪЦЕТЕ ИЛИ ДА СЛЕЗЕ САМО ОТ СТОЛЧЕТО, ТО ИЛИ НЕ Е ПРАВИЛНО ЗАКОПЧАНО, ИЛИ СТОЛЧЕТО НЕ МУ Е ПО МЯРКА. ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПОСОБИЯ ЗА ЗАКРЕПВАНЕ НА КОЛАНИТЕ, НАПРИМЕР КЛИПСОВЕ, СА ОПАСНИ.


Много производители предлагат специализирани столчета, които чрез регулация на височина и др. могат да се използват от няколко групи. Най-важно е да се уверите, че продуктът има CE маркировка – това означава, че отговаря на изискванията на европейския пазар.
ЗАБЛУДА:
Няма смисъл от използване на детско столче или предпазни колани на задните седалки, тъй като пътниците отзад са защитени от предните седалки! Детето е по-защитено в моите ръце. 
РЕАЛНОСТ:
Дори при рязко спиране, дете, което седи на задната седалка излита и се блъска в предното стъкло или арматурното табло. Ако е в скута на възрастен човек, то бива премазано между неговото тяло и предните седалки. Ако възрастният човек е поставил обезопасителния си колан, детето в скута му изхвърча и може както да се удари в твърдите части на купето, така и да изскочи от автомобила, което да доведе до фатални последици.  

Столчетата за кола трябва да бъдат подбрани внимателно и правилно. Магазин КОМСЕД залага на доказни марки като Cangaroo, Chicoo, Chipolino, Lorelli и други лидери в производството на детски стоки.

Всички модели на столчета, които предлагаме, са произведени в съответствие със съвременните изисквания и стандарти за безопасност и осигуряват максимална сигурност и комфорт за вашия малчуган.

Разгледайте богатия ни каталог и изберете артикул според възрастта на детето си и според вашите предпочитания за вкус и цвят. Можете да бъдете сигурни в качеството, а монтажът е лесен и не отнема време. Столчетата за кола са тапицирани с най-добри материали, имат меки подложки за главата и за сядане, удобни предпазни колани с меки подплънки и осигуряват максимална защита по време на път.

Изберете най-доброто за децата си – безопасността е на първо място!
Виж още Затвори