Вход/Регистрация

Бебешки колички за близнациВсички колички за близнаци:

Колички за близнаци – на какво трябва да обърнем внимание


Всяка бъдещ майка, която очаква близнаци си задава въпроса: Каква количка за близнаци да избера? Първите дни са блажени – наблюдавате най-прекрасните очи на света, гушкате малките новородени същества, кърмите и се разтапяте от щастие, но идва момент, в който е нужно да им покажете света навън и да ги изведете на разходка.  Бебетата все още не могат да ходят, така че количката за близнаци е истински спасител за родителите. 

Ето няколко неща, на които да обърнете внимание, когато избирате количка за близнаци: 
  • Стабилност – теглото, което трябва да издържа бебешката количка е двойно.
  • Големи колела – осигуряват допълнителна сигурност, устойчивост и проходимост
  • Предпазни колани – за безопасност и спокойствие да не си пречат, когато поотраснат малките човечета
  • Предимства и недостатъци на двата основни типа колички за близнаци 

Полезни връзки:

Типове колички за близнаци

Колички за близнаци тандем (влакче)

Колички за близнаци рамо до рамо

Колички за близнаци Chipolino 

Колички за близнаци Lorelli

Типове колички за близнаци


Коя е най-добрата количка за близнаци зависи от вашите нужди и вашия бюджет. Има два основни типа: тандем (седалките са една зад друга или още се нарича влакче) и рамо до рамо. Всеки от типовете бебешки колички има своите плюсове и минуси.

Колички за близнаци тандем (влакче)


Основното предимство на тандемната количка е, че тя е със същата ширина като единична количка, което ви позволява лесно да преминете през вратите.


Големият недостатък е, че те са по-трудни за маневриране поради дължината им. Това също така затруднява прибирането на детската количка в по-малки багажници. Друг недостатък на количките за близнаци, тип влакче е неравенството, което се създава, тъй като едното място е по-желано от другото. В началото това не е значимо, но с порастването, малките ви деца постепенно разбират това и започват да проявяват своите предпочитания на коя седалка да се возят – отпред или отзад и това води до напрежение. 

Колички за близнаци рамо до рамо


Количката рамо до рамо е двойно широка – представлява две единични колички една до друга. Обикновено този тип количка е по-лесно да се бута и управлява, но много по-трудно да се премине през вратите. Също така трябва да внимавате, ако се движите по тесен или претъпкан тротоар да оставите място и за другите хора, които минават покрай вас. Колкото до равенството на седалките една до друга, то тук има по-малко борба.


И двата типа колички за близнаци имат своите плюсове и минуси, така че е просто е въпрос на начин на живот и лични предпочитания.
Колички за близнаци Chipolino 


Chipolino Дуо Смарт – Вълшебно начало при всяко пътуване. Количката е подходяща за две новородени бебета или две деца с тегло до 15 кг. всяко! Всяка седалка лесно се трансформира в кош за новородено и може да се монтира в двете посоки - с лице към родителя или по посока на движението. Облегалката на всяка седалка се регулира, има 5-точков обезопасителен колан и още много други необходими функции.  


Колички за близнаци Lorelli

Lorelli Twin - Сезонът няма значение, защото с тази бебешка количка за близнаци винаги сте подготвени както през зимата, така и през лятото. Със сигурност ще се зарадвате да разберете, че може да се сгъва само с една ръка - без много усилия. Включва чанта за аксесоари и двойна кошница, така необходима за малките близнаци. Изберете своя цвят и можете да бъдете спокойни, защото количката може да носи двойно тегло до 25 кг.


Виж още Затвори


Промоции, акценти и трайно ниски цени