Вход/Регистрация

Бебешки аксесоари за храненеПродуктите в промоция са маркирани със "Слънчице" (), новите продукти с лентичка "Ново!" (), а тези с трайно ниски цени със знак "%SALE" ()


Всички аксесоари за хранене:

Аксесоари за хранене на бебето


Пълноценно хранене на бебето още от първите дни след раждането е изключително важно за неговото развитие. Храненето на детето не винаги е лек процес и трябва да бъде съобразено с всеки един от периодите на детското развитие. В магазин КОМСЕД ще намерите качествени и удобни аксесоари за хранене, с които тази ежедневна дейност ще се превърне в удоволствие, забавление и прекрасно време, прекарано с вашето съкровище.


Полезни връзки:
Какви продукти за хранене на бебето се предлагат в Комсед


Бебешки шишета – могат да бъдат пластмасови или стъклени. Популярните марки -  Chicco, Nuk, Babyono, Medela, Tommee Tippee, Philips-Avent, Canpol, произвеждат най-вече пластмасови бебешки шишета с качествена и безопасна пластмаса и различни размери. Не забравяйте стерилизацията и почистването с четка за почистване на бебешки шишета и биберони.

Биберони – бебешките биберони са различни по размер и форма за различни възрасти – 0+ месеца,  3+ м., 6+ м., 9+ м. Освен възрастта, е добре да погледнете дали имат система против поглъщане на въздух, която предотвратява появата на колики. Бибероните се износват и захабяват, затова се сменят често.

Купички и чинийки - за придирчивите малки деца е измислена купа, чиния и кутия за хранене с разделения – с две или три отделения, които не позволяват на храната да се смесва! Някои се предлагат заедно с прибори.

Детски прибори за хранене: лъжички и вилички - на пазара има много различни модели и бихме ви предложили да изберете такива, които не съдържат BPA и имат плосък връх, за да улесните първото хранене. По-късно, когато бебето ви започне по-добре да борави с лъжицата, можете да изберете такава с по-дълбок връх.

Лигавници и кърпи – силиконови лигавници или двулицеви кърпи – лигавници във формата на триъгълник предпазват идеално и гушката на бебето, с различни варианти за размер. Добре е закопчаването да е с тик-так копчета или с велкро лепенка за по-голямо удобство. BabyFehn предлагат меки и пухкави лигавници с интересна и забавна форма – коала, драконче или бебешка кърпа за вратле.

Комплекти за хранене – Nuk, Tommee Tippee, Philips-Avent, Chicco предлагат комплекти за хранене за успешно начало в храненето на всяко новородено. Те могат да включват различни части: шишета с различни размери, биберони за различни възрасти, четка за почистване на шишета и биберони, чаши, залъгалки, бебешки лъжички, контейнери за храна и др. 

Термоси и термочанти – за затопляне на шишета и контейнери за храна ще са ви необходими термоси, които са идеални за разходки навън. Термоопаковките или термобокс за бебешко шише се закрепват лесно за количката или просто е удобно да ги носите в ръка или в чанта за количка, а малкият калъф запазва залъгалката чиста.

Други аксесоари за хранене на детето – сушилня за бутилки, сушилня за шишета и биберони, съд за поддържане на топла храна, мрежа за плодове с дръжка, която елиминира риска от задавяне с парченца храна, вълшебна подложка за хранене Tommee Tippee - без повече летящи чинии, контейнери за храна Philips-Avent, дозатор за мляко – все полезни бебешки аксесоари за хранене. 
Хранене на бебето – полезни съвети 


Майчината кърма е най-добрата храна за бебето. Кърменето има множество предимства и за майката, не само за бебето й. Ако сте решили да кърмите бебето си, знайте, че така ще му доставите най-добрия баланс от хранителни вещества, които се усвояват много по-лесно от все още недоразвитата храносмилателна система на новороденото.

И все пак трябва да знаете, че са необходими известни усилия, за да кърмите бебето от гърдите си, особено, ако това е първото ви бебе.

Бебешкото шише е по-лесно за кърмене, тъй като процесът е статичен. Някои бебета могат да пият мляко много по-бързо от шише, отколкото от гърдите. Също така не всички бебета приемат бутилката за хранене. Но това не бива да спира опитите на майките, които нямат възможност да кърмят директно от гърдите. Изцеждането на кърмата с помощта на помпа за кърма и запазването на кърмата или приготвянето на друг заместител в бебешко шише е чудесно решение, ако трябва да се върнете на работа или бихте искали да разполагате с повече време за себе си. Други бебета прескачат направо на бебешка чаша още от 4-я месец.

Кърменето е динамично - устата на бебето постоянно се приспособява докато гърдите се пълнят и изпразват. Освен това има промяна в консистенцията и качеството на хранителните вещества на кърмата, дори и във вкуса.
Биберонът на бебешкото шише обаче е различен от зърното на мама. Ако предлагате на бебето си храна от бебешко шише, помнете, че е важно да бъдете емоционално спокойни и уверени. 
Ако планирате да започнете да храните детето с бебешко шише, специалистите по кърмене препоръчват предлагането да става на всеки няколко дни от 2-4 седмична възраст. Не е нужно да предлагате цялото количество; целта е бебето да свикне с модела на смучене и усещането на биберона на бутилката за хранене.


Изберете гъвкави, удобни биберони с широка периферия; шишета с красив и мек дизайн; чудесни детски чаши, прибори, купички, чинии или цели комплекти с красиви апликации. Запазете чисти детските дрешки с ефектните и практични лигавници, които ще ви спестят нуждата от смяна на дрехи след всяко хранене.  Ако искате да сте по-често навън и да не бързате да се прибирате под час, възползвайте се от термочантите за шишета, които са компактни, удобни, запазват температурните характеристики на храната и са идеални за хранене навън. Вземете и термос, който задържа водата топла часове наред.

Всички предлагани от нас аксесоари са на водещи фирми и са изработени от висококачествени материали, които са тествани и доказано безвредни. Можете да ги употребявате спокойно, като спазвате хигиенните изисквания. Сами ще се уверите в ползата от предлаганите артикули, които ще помогнат на детето ви да се чувства удобно и да не възприема яденето като досадна дейност.

Изберете красиви, качествени, практични аксесоари и превърнете храненето на бебето в удоволствие!
Виж още Затвори