Вход/Регистрация

Бебешки играчки

Продуктите в промоция са маркирани със "Слънчице" (), новите продукти с лентичка "Ново!" (), а тези с трайно ниски цени със знак "%SALE" ()Бебешки играчки:

Защо бебешките играчки са важни за детското развитие?


Какво правят децата? Играят. Играта е от съществено значение. Бебешките играчки подпомагат изграждането на умения. Когато една играчка е добре направена, тя е безопасна и удовлетворява бебето. То повтаря действията с играчката отново и отново, а в същото време се случват различни процеси като наблюдение, експериментиране, потвърждаване на впечатленията, установяване на разлики, координиране, разпознаване и др. Полезни връзки:

Видове бебешки играчки и техните предимства

Бебешки играчки, подходящи за всеки етап от детското развитие

Видове бебешки играчки и техните предимства


Активни гимнастики

Активната гимнастика осигурява много ползи за развитието на малките деца, които включват координация ръка - око, фини двигателни умения и пространствено осъзнаване. Насърчават освен сетивните възприятия за форма, цвят и размер, и свързването им с речта. 


Дрънкалки и чесалки

Бебешките дрънкалките осигуряват стимулация и бебетата харесват звуците, които издават. Докато следват с очите си движението на дрънкалката, те правят опити да хванат и задържат дрънкалката. По този начин развиват рефлекс за хващане. Много дрънкалки имат и функция на гризалки (чесалки), които успокояват бебетата при неразположението по време на никнене на зъбки. На пазара се предлагат модели дрънкалки със светлини и музика, които се активират с едно натискане на бутон. Това учи малкото дете на връзката причина и следствие и стимулира любопитството му.


Залъгалки 

Едно от най-големите предимства на бебешките залъгалки е, че е много по-лесно да откажете бебето от тях, отколкото от това да си смуче пръста. Смученето на пръста е вреден навик, който крие много неприятни последици като риск от проблеми със захапката, растежа на зъбите и др. Чрез залъгалката се задоволява сукателния рефлекс на новороденото. В наши дни залъгалките, които се предлагат от големите производители са ортодонтски – с анатомична форма и няма никакъв риск за вашето мъниче. Те са специално разработени за всяка възраст, както и за нежната детска кожа. Можете да избирате залъгалката според възрастта на бебето: 0-3м., 0-6м., 6-18м. и 18-36м; предлагат се специални бебешки залъгалки за ползване през нощта – те светят в тъмното, което е много удобно, когато ситуацията ви наложи да търсите биберона посред нощ, докато бебето ви плаче. 


Забавни играчки

Всяка играчка ще научи бебето на нещо. Бебето се забавлява със звуците, текстурите, ярките цветове и елементи на дрънкалката, меката кърпа за гушкане, активната играчка със щипка, която може да бъде прикрепена към бебешката количка, столче за кола или бебешкото легло и още – меки кубчета, мека книжка, плюшена играчка с вибрации, музикална играчка и др. 


Играчки за банята

За игри в банята и весело къпане на малкото човече, има различни играчки: гумени животни за баня – за момче и за момиче, книжка за баня, меки кубчета за баня, въртележка за баня, топка за баня и.. какво е баня без патета – патешко семейство за баня. 


Играчки за количка

Време е за разходка! Бебешките играчки за количка са полезен и красив аксесоар към нея, който ще стимулира зрителните възприятия на бебето, ще го успокои в случай на нужда или приспи. Особено след 4-я месец, когато бебето ви започва да експериментира все повече чрез опити за дърпане, разклащане, потупване и хвърляне на играчките. Започват да усвояват понятия като голямо-малко, тежко-леко, меко-грубо, нагоре-надолу, под-над и др. Комсед предлага голямо разнообразие от играчки за количка – висяща играчка, играчка гъсеница за количка, играчка спирала за количка и легло, арка за количка, играчка за количка трапец, интерактивна играчка за количка.


Музикални играчки

Проучване от университета Макмастър в Онтарио, Канада установява, че едногодишни бебета, които взаимодействат с музикални дейности, се усмихват повече, общуват по-добре и показват далеч по-развит мозък. Като родители можем да направим много за музикалното развитие на детето и едно от тях е ранното запознаване с музикални играчки. Децата реагират много повече на ритъма и темпото на музиката отколкото на речта.


Образователни играчки

Меки купички, форми за сортиране, образователна книжка със стихчета и песни, образователен смартфон на български език, образователен таблет на български език и др. образователни играчки помагат на бебетата да разберат връзката между обектите - как се съчетават помежду си, организират и категоризират; развиват координация и компетентност какво могат да правят.

Бебешки играчки, подходящи за всеки етап от детското развитие


Както знаем играчките са нещо повече от играчки и въпреки че са забавни, те също така трябва да са подходящи за възрастта на детето, стимулиращи и безопасни.


0-6 месеца: Кърмачетата откриват звуци, движения, собствените си тела, работят върху координацията око-ръка, достигат и хващат. Подходящи за тази възраст бебешки играчки: дрънкалки, играчки за легло и бебешка количка, меки кърпи за гушкане, всякакви меки играчки, които могат да хващат, дърпат, ритат, изстискват или разклащат.


6-8 месеца: Вече по-големи, бебета могат да държат малки играчки и се учат на връзката причина и следствие. Те обожават да повтарят дейности отново и отново, за да ги овладеят. Много от същите играчки за кърмачета ще се използват по нови начини от по-големите бебета. Добавете и активна гимнастика и музикални играчки.


8-18 месеца: Това е възрастта, в която бебетата започват да предвиждат резултати и умишлено да предприемат някакви действия, за да я реализират свое желание. Те също така започват да експериментират с размер, форма и пространство. Подходящи за тази възраст са играчки за дърпване / издърпване, форми за сортиране, пръстени на стълбове, играчки за разглобяване, образователни книжки със стихчета и песни, образователен смартфон или дистанционно, образователен таблет, интерактивни играчки.


18-24 месеца: Малките деца започват да играят „наужким“, като се преструват, че са някой или правят нещо. Тук е моментът за представяне на най-разнообразни ролеви игри, запознаване с професии, нови понятия и роли. Може да разгледате категорията Детски играчки или още по-добре - някоя от категориите Детски играчки за момичета или Детски играчки за момчета, за да откриете това, което ви е необходимо за този етап. 


Всички бебешки играчки са с безкомпромисно качество, напълно безопасни за здравето на децата. Разбира се задължително е да следвате указанията кои играчки за каква възраст са подходящи. 

Потърсете бебешки играчки, които не само забавляват вашето малко съкровище, но и развиват двигателните му способности, фината моторика, координацията, умението да разпознава цветовете, усещането му за форми и обеми. Нека всеки досег на вашето дете със света му носи радост и знания както и нови умения. 

Използвайте филтрите или разгледайте всички бебешки играчки, които предлагаме. Сигурни сме, че ще намерите подходящите за вашето дете.
Виж още Затвори