Категории: Продуктови

Как да изберем най-доброто бебешко кошче за сън

Новородените прекарват по-голямата част от времето си – около 16 часа на ден – в сън. Как можете да сте сигурни, че пазите бебето си в безопасност, докато спи през деня (както и през нощта)?

В Европа се препоръчва бебетата и родителите да споделят една стая – бебетата трябва да са близо до леглото на родителите, но на отделна повърхност за сън (т.е. люлка, кошара за игра или бебешко кошче). Поставянето на бебешко кошче за сън до леглото в спалнята ви ще ви улесни в много отношения, например, можете просто да се обърнете, за да вземете бебето си за нощно хранене. Това може да помогне на вас и вашето бебе да спите по-добре през нощта.

Чудите се как да изберете най-доброто кошче за бебе? Ние събрахме функциите, които трябва да търсите, когато избирате бебешко кошче.

Безопасността Е На Първо Място

Уверете се, че сте избрали бебешко кошче, което покрива всички критерии за безопасност: то трябва да има твърд, плосък матрак, който не е твърде мек или пухкав.
И след като сте избрали безопасно кошче, създайте безопасна среда за сън, като покриете матрака с плътно прилепващ чаршаф (използвайте само чаршафи, произведени от производителя на кошчето, за да осигурите правилното напасване) и дръжте всички одеяла, плюшени играчки, възглавници и други меки предмети извън кошчето.

Лесен Достъп До Бебето

След това помислете за функциите, които ще улеснят използването на кошчето, като например регулируемата височина, която ви позволява да поставите бебешкото кошче на нивото на леглото ви. Тази функция е особено важна, ако се възстановявате от цезарово сечение – наистина ще оцените възможността да регулирате височината, така че да можете да взимате бебето си, без да се налага да се навеждате.

Също така трябва да изберете кошче за сън, което има дишащи мрежести страни; мрежестата тъкан увеличава въздушния поток към вашето бебе и ви позволява да държите под око бебето си, докато то спи.

Допълнителен Чифт Ръце

Представете си, че имате допълнителен чифт ръце, които ще люлеят, друсат или поклащат бебето ви, за да спи, докато вие си взимате така нужната почивка. Звучи твърде добре, за да е истина? Помислете отново. Можете да имате кошче, което всъщност имитира естествените движения, които правите, за да приспите бебето си.

Тези високотехнологични кошчета за сън предлагат набор от движения и скорости и възпроизвеждат бял шум, за да създадат среда, подобна на тази в утробата, която успокоява и приспива вашето бебе и му помага да спи по-дълго. Много от тях дори могат да бъдат контролирани от приложение на телефона ви, което позволява да променяте движенията и звуците, докато харесате най-подходящата комбинация, за да приспите бебето си – така че дори не е нужно да ставате от леглото, за да запазите удобството и щастието на вашето бебе. Най-доброто кошче за бебета е това, което успокоява бебето почти толкова, колкото когато е в ръцете ви!

Място за Всичко

Не на последно място е съхранението: когато имате новородено бебе, никога няма прекалено много място за съхранение. Изберете кошче с кошница, която осигурява много място за допълнителни памперси, кърпички, пелени, залъгалки и други нощни принадлежности, така че всичко, от което се нуждаете да ви е под ръка.

Намерете Най-доброто Кошче За Бебето – И За Вас!

Да вземете най-доброто бебешко кошче може да означава по-добър сън за вас и вашето бебе. Когато в къщата има новородено, е важно всеки да си отпочине. Имайте предвид тези съвети, когато избирате бебешки аксесоари – и ще си отпочивате малко по-лесно.

Как да изберем най-доброто бебешко кошче за сън
1.1 / 5 от66 гласа

Царинка Кунева

Последни публикации

Пролетните разходки и как ни улеснява стерилизаторът за биберони

Пролетта е време за нови, свежи вълнения и разходки на открито. За родителите, които ще се наслаждават на пролетните разходки…

3 седмици ago

Безопасен сън: какво трябва да знаят всички родители

Като нови родители е важно да създадете безопасна обстановка за сън на вашето новородено. Ето и препоръките, които могат да…

2 години ago

5 ритуала за първия учебен ден

Първият учебен ден е специален ден. Той заема почетно място в дългия списък от запомнящи се събития, който притежава всеки…

3 години ago

Топ 10 най-продавани игри през лято 2021

Настроението, което носи лятото е по-различно! Време е за отпуска, ваканция и каквото ви душа иска, за да е пълна…

3 години ago

MAST M4 – единствената бебешка количка, от която ще имате нужда

Купуването на количка е почти като купуването на кола; това е голяма инвестиция на пари и време и понякога може…

3 години ago

Вашето най-добро ръководство за столчета за кола

Използването на детско столче за кола, когато возите детето си, осигурява голямо спокойствие. Можете да започнете веднага – още след…

3 години ago