Ако все още не сте играли на „Пускам, пускам кърпичка“, знайте, че децата я обожават! Аз също не го знаех, преди да се включа в тази игра, позната още от моето детство, този път по инициатива на двете ми деца.

Възможно е някои от вас да си помислят: „Звучи добре, но аз имам само едно дете (или две), а тук са ни нужни няколко деца. Как да играем?“. Почакайте, имам малка хитринка по този въпрос! ?

ЗАБАВНА ИГРА № 4 – ПУСКАМ, ПУСКАМ КЪРПИЧКА

УСЛОВИЕ

Децата се нареждат в кръг и сядат. Ако детето е само едно или са най-много две, използвайте следната хитринка: наредете до тях плюшените им приятели.  После едно от децата или някой от семейството: мама, тате, баба, дядо, леля, чичо или пък приятелката на мама, детегледачката и т.н. обикаля с кърпичката извън кръга и пее „Пускам, пускам кърпичка, кучето я дърпа, Шаро ми я гони за кило бонбони“. Може да се ползва и по-съкратения вариант: „Пускам, пускам кърпичка, Шаро ми я гони“. След като избере един от всички, които са седнали на земята (или на стола), пуска кърпата зад него. След това хуква да тича, а избрания го гони. Ако избрания хване бягащия, избрания отново си сяда на мястото. Ако този, който е пуснал кърпичката първи стигне до него и седне, значи другият е наред да пуска кърпата. Ако в играта участват плюшените играчки, този, който е седнал трябва да следи дали кърпата не е зад някоя от тях и да влезе в ролята на съответната плюшена играчка. Тук става още по-забавно, ако започне да се държи точно като мечка например или да подскача като заек. ?

Подари щастие със специалните моменти, в които играете заедно!

За още весели емоции и промоции, последвайте ни във Facebook или разгледайте Тук.

Пускам, пускам кърпичка (100 забавни игри за деца)
5 / 5 от3 гласа

Сподели във фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *